Legenda byloja, kad arbatą pirmą kartą atrado Kinijos imperatorius Šen Nungas 2737 pr. Kr., kai į verdantį vandenį įkrito arbatos lapelių.
Arbatoje yra sveikatai naudingų junginių, vadinamų polifenoliais – jie pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, padedančiomis apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų daromos žalos ląstelėms, aiškina „Forbes“ cituojama dietistė Sharon Palmer, parašiusi knygą „Augalais praturtintas planas, kaip įveikti diabetą“.
Mitybos specialistai vardija žaliosios, juodosios ir kitokių rūšių arbatų naudą sveikatai: naudinga širdies ir kraujagyslių sistemai, mažina antrojo tipo diabeto riziką, mažina krūties, plaučių ir prostatos vėžio rūšių grėsmę, reumatoidinio artrito tikimybę, be to saugo nuo neurodegeneracinių ligų – kaip antai, nuo Parkinsono ligos, skelbiama „Health“ portale.