Ryte patariama valgyti subalansuotus patiekalus, kurie aprūpintų organizmą baltymais, skaidulomis, įvairiais vitaminais bei mineralais ir suteiktų žvalumo bei sotumo. Beje, kavos mėgėjams neteks nuliūsti – jos atsisakyti nesiūloma.

10 pusrytinių valgių ir gėrimų, kuriais patartina pradėti dieną:

Visiška klasika – kiaušiniai, iš kurių visų pirma gauname baltymų, būtinų raumenims. Žinotina, kad kiaušinio trynyje yra antioksidantų liuteino ir zeaksantino, ypač naudingų akių sveikatai ir saugančių nuo kataraktos, cholino, kuris labai reikalingas smegenims ir kepenims, vitamino A, geležies, kalcio bei kitokių organizmui būtinų mineralų.

Kiaušiniai vertingi dar ir tuo, kad po pusryčių ilgai jausitės sotūs. „Healthline“ minimas tyrimas, kurio metu pusė dalyvių pusryčiams valgė kiaušinių su skrebučiu, o pusė – sėlenų dribsnių; iš kiaušinių gaudavo 25 g baltymų, o iš dribsnių – 11 g. Paaiškėjo, kad pirmos grupės tiriamieji ilgiau jausdavo sotumą, o per pietus suvartodavo kiek mažiau kalorijų, nes būdavo ne taip stipriai išalkę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją