Maisto likučių galiojimo laikui turintys įtakos veiksniai

Kiek laiko dar bus tinkami valgyti maisto likučiai, priklauso nuo temperatūros ir nuo laiko.

Bakterijos greičiausiai dauginasi, esant temperatūrai nuo 4 iki 60 laipsnių Celsijaus. Šiame temperatūros spektre, aiškina ekspertai, bakterijų gali padvigubėti kas 20 minučių, o nuo jų, savaime suprantama, genda maistas.

Pakanka vos dviejų valandų, kad ne šaldytuve esantys maisto likučiai sugestų.

Laikant maisto likučius šaldytuve, 4 laipsnių Celsijaus ir žemesnėje temperatūroje bakterijų dauginimasis sulėtėja.

Žinoma, šaldytuve produktai laikomi ne amžinai – net jei iš karto sudėsite pietų ar vakarienės likučius į šaldytuvą, turite žinoti, kad po 3–4 dienų bakterijos vis viena ims daugintis ir produktai nebebus tinkami valgyti.

Šaldiklyje maisto produktai išlieka tinkami gerokai ilgiau – užšaldžius maisto likučius žemesnėje nei 17 laipsnių šalčio temperatūroje, bakterijų dauginimasis pristabdomas. Bet maždaug po 3–4 mėnesių maisto kokybė ir skonis suprastėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją