Maisto likučių galiojimo laikui turintys įtakos veiksniai
Kiek laiko dar bus tinkami valgyti maisto likučiai, priklauso nuo temperatūros ir nuo laiko.
Bakterijos greičiausiai dauginasi, esant temperatūrai nuo 4 iki 60 laipsnių Celsijaus. Šiame temperatūros spektre, aiškina ekspertai, bakterijų gali padvigubėti kas 20 minučių, o nuo jų, savaime suprantama, genda maistas.
Pakanka vos dviejų valandų, kad ne šaldytuve esantys maisto likučiai sugestų.
Laikant maisto likučius šaldytuve, 4 laipsnių Celsijaus ir žemesnėje temperatūroje bakterijų dauginimasis sulėtėja.
Žinoma, šaldytuve produktai laikomi ne amžinai – net jei iš karto sudėsite pietų ar vakarienės likučius į šaldytuvą, turite žinoti, kad po 3–4 dienų bakterijos vis viena ims daugintis ir produktai nebebus tinkami valgyti.