Pasak mitybos ekspertų, valgyti daržoves – primygtinai rekomenduotina, tiesa, ne mažiau svarbu, kaip jos pagamintos – juk nuo to priklauso, kiek vertingų medžiagų jose išlieka.

Kaip išlaikyti daugiau maistingų medžiagų?

Gaminimas garuose maistas troškinamas karštuose garuose iš verdančio. Kaip žinome, verdamas vanduo garuoja, garai kyla į viršuje esantį maistą, juose produktai ir išsitroškina.

Yra ne vienas virimo garuose būdas, o bene populiariausi – perforuoti metaliniai krepšiai, kuriuose maistas laikomas virš verdančio vandens. Verdant garuose maistas nėra panardinamas į vandenį, todėl prarandama mažiau maistingųjų medžiagų, atkreipia dėmesį mitybos ekspertai.

Verdant daržoves, vandenyje tirpios maistinės medžiagos, pavyzdžiui, vitaminas C, išteka į vandenį, todėl maistinių medžiagų kiekis jose sumažėja. Tyrimai rodo, kad daržovėse, paruoštose verdant garuose, kai kurių vitaminų ir augalinių junginių, įskaitant vitaminą C, beta karotiną ir flavonoidinius antioksidantus, yra daugiau nei verdant.