Mažoka vertingų komponentų

Manų kruopos gaunamos, rupiai sumalus kviečius, vidinę jų dalį, iš jų kruopų verdama košė. Daugelio noriai valgyta vaikystėje su uogiene, o suaugus paslapčiomis tebemėgstama manų košė turi labai mažai skaidulų, nes yra gaminama iš apdorotų kviečių, įvardijo vieną iš esminių šio patiekalų trūkumų A. Kulvinskaitė.

Košėje „nėra daug mineralų, tokių kaip magnis, geležis, kalcis“, tad tikslas iš pat ryto aprūpinti organizmą reikiamomis medžiagomis, kasryt įnikus į manų košę, galima sakyti, liktų neįgyvendintas.

Nepalanki sergantiems diabetu

„Manų košė turi aukštą glikeminį indeksą, o tai reiškia, kad ji gali greitai padidinti cukraus kiekį kraujyje – tai gali būti nepalanku žmonėms sergantiems hiperglikemijomis, diabetu ar dislipidemijomis.

Ilgalaikėje perspektyvoje geriau rinktis produktus, turinčius, žemesnį glikeminį indeksą ir turinčius daugiau maistinių medžiagų, taip išvengsite cukraus kiekio šuolių kraujyje, staigių energijos pokyčių ir lengviau suvaldysite staigų alkio pojūtį bei lengviau kontroliuosite svorį“, – aiškino gyvensenos medicinos specialistė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją