Tiesą sako maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ autorė Živilė Stumbrienė – kai jau cukinijos pradeda derėti, tai be jokių pauzių stumia vieną daržovę po kitos. O kai cukinijų tiek, kad nors vežimu vežk, norisi išbandyti naujus cukinijų patiekalus ir atrasti kitokius nei įprasta skonius. Živilė dalijas...
Cukinijų patiekalai
4 straipsnių
Cukinija – tai žolinis augalas, šliaužiojančiu stiebu. Dideliais šiurkščiais, skiautėtais lapais. Žiedai dideli, geltoni. Vaisiai dideli, pailgi, paprastai tamsiai žalios ar geltonos spalvos.
Daugelio Europos, Amerikos šalių virtuvėse vartojama įdaryta, kepta, virta cukinija. Iš jos taip pat gaminamos uogienės, kompotai.
Živilė dalijasi 8 cukinijų patiekalais – pievagrybiais įdarytos daržovės tapo šios vasaros atradimu
10 cukinijų receptų – taip gardu, kad patiks net ir nemėgstantiems šios daržovės
7 cukinijų receptai – bene tobuliausia daržovė, iš kurios galima pagaminti įvairiausių patiekalų
Jurkevičienė papasakojo, kodėl italės cukinijų žiedus perka kilogramais, – jų pavyzdžiu ragina pasekti ir lietuves (2)
Kai Italijoje prasideda cukinijų sezonas, italės plūsta į turgus ir perka šias gėrybes glėbiais. Italijoje gyvenanti gurmaniško maisto ekspertė ir žurnalistė Jurga Jurkevičienė pasakoja, kodėl pietietės taip žavisi šių daržovių žiedais ir ko būtų galima pasimokyti lietuvėms.
Cukinija – lietuvių mėgstama daržovė, kurioje gausu vitaminų, mineralų ir kitų vertingų maisto medžiagų. Jei lepina gausus cukinijų derlius ir pritrūkote idėjų, ką iš jų pagaminti, maisto entuziastė Rūta Vaitiekaitienė dalijasi savo firminiu sluoksniuotų cukinijų ir pomidorų salotų receptu.
Man labai patinka tokie greiti patiekalai, kuriuos paruošti nereikia daug išmonės ir kantrybės. Tad šį kartą cukinijų laiveliai su krevetėmis. Krevetes pirkau jau išgliaudytas, tad nereikėjo gaišti laiko norint jas išvalyti. Improvizuokite – juk tai yra didžiausias malonumas virtuvėje.