Cukinijų patiekalai

4 straipsnių

Cukinija – tai žolinis augalas, šliaužiojančiu stiebu. Dideliais šiurkščiais, skiautėtais lapais. Žiedai dideli, geltoni. Vaisiai dideli, pailgi, paprastai tamsiai žalios ar geltonos spalvos.

Daugelio Europos, Amerikos šalių virtuvėse vartojama įdaryta, kepta, virta cukinija. Iš jos taip pat gaminamos uogienės, kompotai.

Jurkevičienė papasakojo, kodėl italės cukinijų žiedus perka kilogramais, – jų pavyzdžiu ragina pasekti ir lietuves

Živilė dalijasi 8 cukinijų patiekalais – pievagrybiais įdarytos daržovės tapo šios vasaros atradimu

10 cukinijų receptų – taip gardu, kad patiks net ir nemėgstantiems šios daržovės

7 cukinijų receptai – bene tobuliausia daržovė, iš kurios galima pagaminti įvairiausių patiekalų