17
Kitas

Cukinijų apkepas

„Kažkada girdėjau sakant, kad šiokiu metu reiktų nepamiršti automobilio duris gerai užrakinti, kad kaimynai cukinijų neprikrautų, nes visi augina ir niekam nereikia. Juokas juokais, bet cukinija yra viena unikaliausių ir tobuliausių daržovių būtent gaminimui: salotos, spagečiai, blynai, sriubos, omletai, pyragai ir daugybė kitų patiekalų iš jos gali paįvairinti jūsų stalą“, – sako tinklaraštininkė iš Palangos.

Ir kviečia iškepti cukinijų blynus su rūkyta lašiša.

Cukinijų blynai su lašiša

Cukinijų blynai su lašiša

Reikės:

1 cukinijos

1 kiaušinio

1 v. š. kietojo sūrio

2 v. š. miltų

pipirų

rozmarino

česnakų granulių

Patiekimui:

rūktos lašišos

tepamo sūrio su žlelėmis

Cukinijų blynai su lašiša

Gaminimas:

  • Vieną nedidelę cukiniją sutarkuoti, pasūdyti ir palikti 10 min.

  • Tada nuspausti sultis, kulti kiaušinį, dėti didelį šaukštą smulkinto džiugo arba parmezano, du šaukštus miltų, pipirų, sauso rozmarino ir česnako granulių.

  • Išmaišyti ir kepti ant vidutinės ugnies.

  • Patiekti su tepamu sūriu su žolelėmis ir rūkytos lašišos gabalėliais

17
Kitas

Cukinijų apkepas