17 greitojo maisto restoranų Vilniuje, Klaipėdoje bei Šiauliuose valdantis lietuviškas greito maisto tinklas „Jammi“ pasirinko naujus partnerius – komunikacijos agentūrą „More“. Įmonė tapo trečio pagal dydį greitojo maisto tinklo Lietuvoje viešųjų ryšių partneriais, rašoma pranešime žiniasklaidai.
greitas maistas
61 straipsnių
Greitas maistas – apima visus patiekalus, kuriuos pagaminti ar patiekti galima per trumpą laiką. Dažniausiai toks maistas yra parduodamas restoranuose, parduotuvėse, kioskuose. Tokių patiekalų kokybė dažniausiai yra prastesnė nei įprasto maisto. Greitas maistas sukurtas, kad būtų suvalgytas „kelyje“, dažnai nereikalauja tradicinių stalo įrankių, o yra valgomas rankomis. Populiariausi ir labiausiai paplitę tokio maisto pavyzdžiai yra traškučiai, įvairūs sumuštiniai, pitos, mėsainiai, kepta vištiena, prancūziškos „fri bulvytės“, vištienos sparneliai, tako, pica, dešrainiai ir ledai.
Socialinių tinklų vartotojai sunerimo dėl „McDonald’s“ produkcijos ir skelbia, kad įmonė savo gaminiuose naudoja žmonių mėsą ir juose galima aptikti dantų. „Melo detektorius“ padeda atsirinkti, kurie iš šių teiginių teisingi.
Įvertino „bomžpakių“ sudėtį ir pasakė, kam juos valgyti gali būti pavojinga: venkite šių ingredientų (9)
Greitai paruošiami makaronai, dar geriau žinomi kaip „bomžpakiai“ daugeliui yra labai patogus maistas. Greitas, paprastas, o dar ir skanus – ko daugiau reikia? Jei dar būtų ir sveikas, galėtų būti tobulu maistu. Deja, geriau panagrinėjus etiketę, čia nerasime ne tik nieko sveiko, bet ir krūvą konser...
„McDonald’s“ keičiasi ir dėl to laikinai uždaromas Vilniaus „Akropolyje“ esantis restoranas. Greitojo maisto restoranas žada grįžti pilnai atsinaujinęs.
Socialiniuose tinklai pasirodė gandai, kad neva Suomijoje pardavinėjami žmogienos mėsainiai. Tačiau mėsainiai visai ne iš žmogienos ir jie sukurti reklamuoti populiarųjį televizijos serialą „Vaikštantys numirėliai“ (angl. The Walking Dead).
Mityba daro įtaką ne tik mūsų kasdienei savijautai, bet ir tam, kaip jausimės po kelerių ar net keliolikos metų. Įvairios ligos, taip pat onkologinės, neišsivysto dėl retkarčiais suvalgyto nesveiko maisto ar kitų organizmui žalingų veiksnių, tačiau svarbu atkreipti dėmesį, ar tai nevirsta mūsų kasdi...
Šiandien žiniasklaidoje galima rasti labai paprastą greito maisto apibrėžimą – tai patiekalai, kuriuos pagaminti ar patiekti galima per trumpą laiką. Toks maistas – civilizacijos ir industrializacijos pasekmė, kiekybiškai reikšminga masinė maisto produktų gamyba ir į efektyvumą orientuota maitinimo ...
J. Basanavičiaus gatvėje įsikūrė neeilinio dizaino kavinė, kviečianti ne tik paragauti Vilniuje dar nematytų užkandžių, bet ir pasidaryti nuotraukų. Rasti šią unikalią vietą nesunku ne tik dėl jos lokacijos miesto centre, bet ir šalia įėjimo lankytojus pasitinkančio… ateivio.
Pristatome straipsnių ciklą „Delfi TV virtuvė drauge su Mantinga“, kuriame ne tik rasite naudingų, virtuvėje praversiančių patarimų, bet ir pasisemsite įkvėpimo gaminti skaniau, sveikiau, kūrybiškiau ar originaliau. Pirmajame ciklo straipsnyje drauge su UAB „Mantinga“ technologu, šefu Gintautu Masle...
„Fast food“ arba lietuviškai tiesiog greitamaistis yra apipintas įvairiausias mitais. Nors dauguma jį skuba linčiuoti, sutikime, retkarčiais atsispirti jam būna be galo sunku. Tiesa, reiktų pastebėti, kad greitasis maistas daug kam asocijuojasi su „šlamštmaisčiu“ (angl. junk food“), tačiau tai, pasa...
Kąsnelis šio, kąsnelis ano, o normalių pietų lėkštėje nebūta. Vaikų mityba neretai tampa tikru galvos skausmu jų tėvams. Problema ta, kad vaikų lėkštės tarsi veidrodis atspindi tai, ką valgo tėvai, todėl tik gerą pavyzdį matydamas mažametis gali sveikai maitintis. „Delfi“ kalbina gydytoją-dietologą ...
Maisto žinovė išaiškino, kuo skiriasi restoranų tipai: nemaišykite jų ir atsiminkite, kas ir kaip skirstoma (32)
Gal mums, čia, Lietuvoje, ir visai gerai, kad vadiname visas maitinimo įstaigas restoranais. Mažiau galvos skausmo dėl pavadinimų. Valgyklos ir tos, tapo prabanga, nes net mokyklos turi savo restoranus ir šefus.
Pavalgėte pietus, bet norisi dar kažko saldaus? Eklero su įdaru, o gal skaniu kremu pertepto Napoleono? Bet „įsijungė“ proto balsas, kuris pasakė: „nesveika“, „tau cukraus negalima“, „papildomi kilogramai!” ir… noras dingo?
Valgykite ir dėl to nesigraužkite: pasinaudojus esminiais patarimais greitasis maistas bus sveikas bei netukinantis (16)
Ar žinojote, kad greitasis maistas gali būti ir sveikas maistas?! Šiais laikais vis daugiau atsidaro kavinių ar restoranų, kuriuose galima užsisakyti maisto išsinešti, bet jis bus sveikatai ir naudingas – kaip salotų barai, sriubų restoranai ir t. t. Tačiau vis dar dažnai susiduriu su žmonėmis, kuri...
Kasmet vis daugiau žmonių visame pasaulyje pereina prie vadinamosios vakarietiškosios dietos – pica, mėsainiai, gruzdintos bulvytės, bulvių traškučiai, sūdyti riešutai... Tačiau visuose šiuose perdirbtuose produktuose daug linolo rūgšties, kuri organizmui toli gražu nėra naudinga.
2018 metais vasarą pradėtas statyti „Hesburger“ greitojo maisto restoranas šiandien atvėrė duris.
Didžiausias Baltijos šalyse ir Suomijoje greitojo maisto restoranų tinklas „Hesburger“ rytoj, kovo 22 d., atidarys restoraną Jonavoje, Vasario 16-osios g. 11. Į šį restoraną bendrovė investavo 1,4 mln. eurų. Restoranas duris atvers 10 val. ryto, pirmieji lankytojai bus vaišinami tradiciniu „Hesburge...
Greito maisto restoranų tinklo „Hesburger“ atstovai susitiks su Kėdainių rajono savivaldybės meru aptarti galimybes įkurti maitinimo įstaigą Kėdainiuose.
Iš mokyklų valgyklų nuo rugsėjo išgujus nesveikus, daug cukraus ir druskos turinčius produktus, netiesiogiai iš ugdymo įstaigų, atrodo, stumtelėti ir moksleiviai, pietums ieškantys alternatyvų. „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas užfiksavo nemenką būrį jaunuolių, besirikiuojančių prie Garliavoje esančios...
Kitokie greito maisto restoranai populiarėja ir Lietuvoje: patiekalai ruošiami valandas, o pateikiami per minutę (5)
Šiuolaikinis gyvenimo ritmas ir požiūris į sveikatą Europoje, JAV ir apskritai visame pasaulyje diktuoja naujas maisto kultūros tendencijas. Jos ypač juntamos didmiesčiuose. Būtent ten sparčiai gausėja tūkstantmečio kartos pamėgtų fast casual restoranų. Štai Amerikoje, kur ir atsirado šios kategorij...