Salierų kepsniai – daug skonio turintis, tačiau paprastai paruošiamas patiekalas. Dažniausiai patiekamas kaip užkandis arba garnyras prie pagrindinio patiekalo. Salierų kepsniais nustebinsite net ir didžiausius gurmanus.
gurmanai
17 straipsnių
Lietuvos miškuose galima aptikti daugybę įvairiausių grybų rūšių, tačiau pro tokį netyčia galima ir praeiti. Iš pažiūros grybas primena sudžiūvusią voveraitę, tačiau ekspertas siūlo neapsigauti ir sako, kad apie jo skonį svajoja didžiausi Europos gurmanai.
Prezidentas ir tauta turėtų lengviau atsikvėpti: miražas tapo tikrove. Gerovės valstybė – jau nebe rinkimų plakatas, o rimtos institucijos oficialiai patvirtintas faktas: esame įleisti į laimingiausių pasaulio valstybių dvidešimtuką. Esame elitas, pavyzdys, siekiamybė, rožinė svajonė visokiems itala...
Valgančią Lietuvą (o nevalgančios nėra, valgo visi, net Prezidentas) galima būtų suskirstyti į tris grupes: 1) maisto snobai, 2) maisto paprastuomenė, 3) vidurinioji valgytojų klasė. Tris kartus per dieną visos trys atsiduria prie stalo (protarpinio badavimo mazochistai susirenka du kartus) ir pagal...
Trečiadienio vakarą ištikimiausi gurmaniškų naujienų medžiotojai rinkosi į naujus, tik prieš savaitę duris atvėrusius gastronomijos namus „Gourmet Panorama“. Į atidarymo šventę iš viso sukviesta per 300 svečių. Be garsių visuomenės veikėjų ir verslo atstovų, susipažinti su nauja viso pasaulio skonių...
Daugelis žmonių stalo etiketo taisyklių laikosi tik svečiuose, kavinėse ir restoranuose. Namuose viskas paprasčiau. O veltui! Juk mandagaus elgesio taisyklės, atrodo, lyg specialiai sukurtos besirūpinantiems figūra.
Šį savaitgalį Vilniuje įvyks didžiausias Baltijos šalyse kavos festivalis „Vilnius Coffee Festival 2018“. Pasak jo organizatorių, per pastaruosius keletą metų Vilniuje kavos kultūra suklestėjo ir sostinė dabar tikrai turi ką parodyti svečiams. Duris atveria vis daugiau kavinių, didelį dėmesį skirian...
Pramogų pasaulio žmonės domisi ne tik madingu gyvenimu ar šou pasauliu, bet retkarčiais ateina pasikultūrinti ir į dailės galerijas.
Kad ir kiek įstabių barų visame pasaulyje bebūtumėte aplankę, šiam turkio spalvos vandenyse prie Malolo salos krantų Fidžio archipelage plūduriuojančiam barui nėra lygių.
Baltasis tiltas, Arkikatedra, Rotušė, Lukiškių aikštė - nemaža tikimybė, jog vienoje iš šių sostinės vietų bus galima iškilmingai atsisveikinti su karšta vasara - rugpjūčio 29 dieną pirmą kartą Baltijos šalyse įvyks visame pasaulyje didelio populiarumo sulaukęs „Dîner en Blanc“ renginys arba „Vakari...
Birželio 12 d. tūkstančiai baltais drabužiais pasipuošusių asmenų susirinko ant Paryžiaus tiltų jungiančių Senos upės krantus kartu pasimėgauti bendra vakariene.
„Trūksta druskos!“ – tokia buvo vilniečio Rinato, sukrimtusio skrudintą skėrį, reakcija. Kad galėtų paragauti egzotiškų patiekalų vaikinui neteko važiuoti į Aziją – jis, kaip ir kiti sostinės gyventojai, skrudintais vabzdžiais trečiadienį vaišinosi Vilniuje.
Kadangi daugumoje pasaulio šalių maisto kultūra labai svarbi, nenuostabu, kad vis labiau populiarėja kelionės gurmanams. Kai kurie keliautojai atostogų vietą renkasi būtent atsižvelgdami į vietovėje tiekiamą maistą. Tokių gurmaniškų kelionių metu galima išsamiai susipažinti su miestu – atrasti puiki...
Japonų restorane aš kertu sušį, o vyras džiūsta prie meniu bandydamas rasti ką nors be žalios žuvies ir dumblių. Draugų vestuvių pokylyje prabangūs patiekalai iš jo lėkštės migruoja į mano, oficialiai daliai pasibaigus su alkana vyrų banda jis patraukia ieškoti kiaulės ausyčių. Jeigu gyvenate poroje...
Pamirškite Čilės jūrų ešerius. Perujiečiai pradėjo auginti ir į užsienį eksportuoti milžiniškas Amazonės žuvis, kuriomis mėgina patenkinti aukštojoje virtuvėje atsiradusį atsakingai ekologijos atžvilgiu išaugintų jūrų gėrybių poreikį. Ūkiuose auginama gėlavandenė arapaima dabar iš drumzlinų Amazonės...
Balti valgomieji trumai yra mėgstami visame pasaulyje ir naudojami aukščiausio lygio restoranų virtuvėse. Jie nėra pigūs – praėjusiais metais didžiausias trumas buvo nupirktas aukcione už 330 tūkst. dolerių. Kasmet trumų ieškotojai Italijoje ieško didžiausio baltojo grybo, tačiau keičiantis orams ši...
Nors Japonijoje, kaip ir visame pasaulyje yra jaučiamas ekonominis nuosmukis, tačiau pagal naujausią „Michelin“ restoranų vadovą, Tokijas ir toliau lieka geriausiu miestu pasaulyje, kur galima skaniai papietauti ar pavakarieniauti.