Gaminę ledus namuose žinos, kad bene didžiausias jų trūkumas - netolygi ir ledo kristalų pilna konsistencija, tačiau patyrę profesionalai tvirtina, kad išeitis iš šios situacijos yra labai paprasta. Tereikia jau užšaldytus ledus išimti iš šaldiklio ir šiek tiek palaikyti kambaryje, kad jie sušiltų. Tuomet jie bus maloniai kreminės konsistencijos.
Be to, nereikia nusiminti, jei neturite jokio indo, kuriame galėtumėte ruošti ledus. Vietoje specialių formelių galite naudoti plastikinius puodelius, tinkamos formos
indelius ar formeles, pavyzdžiui nuo jogurto, kurias galima dėti į šaldiklį.
Ledai su uogomis, jogurtu ir medumi
Reikės:
500 ml jogurto
150 gramų šaldytų mėgstamų uogų
2 valgomųjų šaukštų medaus
50 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių
Kaip gaminti?
Sutirštinto saldinto pieno ledai
Reikės:
200 ml riebios plakomosios, mažiausiai 35 proc. riebumo grietinėlės
100 gramų saldinto sutirštinto pieno
1 saujos smulkių saldainių ar kitų priedų (kapoto šokolado, vaisių gabalėlių)
Kaip gaminti?
Kreminiai ledai su sausainiais
Reikės:
400 ml grietinėlės (galima naudoti ir jogurtą)
4 valgomųjų šaukštų cukraus
2 kiaušinių
300 gramų mascarponės sūrio
1 valgomojo šaukšto citrinos sulčių
1 arbatinio šaukštelio vanilės
Sausainių
Kaip gaminti?