Markas Olekas, internautus nuolat džiuginantis pačių įvairiausių grilintų ir kitaip ruoštų patiekalų vaizdais, šįkart dalinasi aštrios raugintų kopūstų sriubos su šonkauliais receptu ir neslepia, jog šis patiekalas draugų pageidavimu gimė būtent rytą po audringo vakarėlio.

Marko Oleko nuotr.

Sriubai reikės:

Rūkyti šonkauliai

Morkos 2 vnt

Svogūnai 3 vnt

Čili pipirai 4 vnt

Shawarma prieskoniai

Šviežios bulvės 8–10 vnt.

Česnakai 5–6 skiltelės

Petražolės

Kalendra

Marko Oleko nuotr.

Smarkiai įkaitintame kazane/puode su šlakeliu aliejaus apkepinam daržoves, dedam prieskonius, po 5–7 min dedame per kaulą pjaustytus rūkytus šonkaulius, kepame apie 10 min.

Dedame raugintus kopūstus, užpilame 3 litrais vandens ir verdame kol užverda vanduo (apie 10 min), tada dedame bulves ir viską verdame, nuolat maišydami, ant mažos kaitros, apie 1 val. Pabaigoje dedame žalumos – smulkintos petražolės ir kalendros

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją