Markas Olekas, internautus nuolat džiuginantis pačių įvairiausių grilintų ir kitaip ruoštų patiekalų vaizdais, šįkart dalinasi aštrios raugintų kopūstų sriubos su šonkauliais receptu ir neslepia, jog šis patiekalas draugų pageidavimu gimė būtent rytą po audringo vakarėlio.
Sriubai reikės:
Rūkyti šonkauliai
Morkos 2 vnt
Svogūnai 3 vnt
Čili pipirai 4 vnt
Shawarma prieskoniai
Rauginti kopūstai 2 kg.
Šviežios bulvės 8–10 vnt.
Česnakai 5–6 skiltelės
Petražolės
Kalendra
Smarkiai įkaitintame kazane/puode su šlakeliu aliejaus apkepinam daržoves, dedam prieskonius, po 5–7 min dedame per kaulą pjaustytus rūkytus šonkaulius, kepame apie 10 min.
Dedame raugintus kopūstus, užpilame 3 litrais vandens ir verdame kol užverda vanduo (apie 10 min), tada dedame bulves ir viską verdame, nuolat maišydami, ant mažos kaitros, apie 1 val. Pabaigoje dedame žalumos – smulkintos petražolės ir kalendros