Kad ir ką šiuo metu gaminate, trumpam atsitraukite nuo viryklės. Gali būti, kad po šio straipsnio patiekalą pradėsite gaminti iš naujo.

Parduotuvių lentynose galime išvysti įvairių produktų, skirtų maisto gaminimui. Tarp tų produktų rikiuojasi įvairių rūšių aliejai, sviestas ir kiti riebalai. Klausimas kyla tik vienas – ant ko maistą kepti geriausia?

Šiame interviu dietistė Vaida Kurpienė dėmesį atkreipė į tris svarius dalykus. Pirmiausia ji papasakojo, kokio aliejaus turėtų būti kiekvienoje virtuvėje ir kam jis turėtų būti naudojamas. Antra, specialistė paaiškino, kokio aliejaus maisto gamyboje reikėtų griežtai vengti ir kokiais produktais jį būtų galima pakeisti. Trečia – dietistė pasidalino rekomendacijomis, kokie maisto gamybos būdai, lyginant su kepimu, yra daug sveikesni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją