Svajoja, kad medus iš Dzūkijos taptų garsus kaip Parmos kumpis ar Bordo vynas – siūlo avilių nuomą metams
Iš Šiaulių kilę Jolita ir Romas Smaidriai yra ekologiškai sertifikuoto bityno savininkai. Juodu bitininkauja Šalčininkų rajone, Jolitos močiutės padovanotoje žemėje. „Įsimylėjau vyrą, kuris augino bites kaip hobį. Viskas prasidėjo romantiškai nuo medaus kopinėjimo, tačiau labai greitai supratau, kad ši veikla turi didžiulį potencialą. Praėjus 7 metams abu su bitėmis dirbame full time. Darome atvirkščiai nei daugelis, nes iš sostinės važiuojame į darbą regione“, – šypsosi J. Smaidrienė. Ji pasakoja, kad pagrindinė bityno „Avilio istorijos“ misija – populiarinti kokybiško medaus ir kitų bičių produktų vartojimą. „Užsibrėžėme tikslą pakelti medų į aukštesnį lygį, kaip premium produktą, kuris yra sertifikuotas, kokybiškas, estetiškai supakuotas. Pirmiausia išsiskiriame dėmesiu vartotojo patirčiai ir marketinginiu priėjimu prie produkto“, – dėsto 35 metų Jolita, rinkai pasiūliusi ne tik žvakių, dekoro elementų, bet ir kiaušinių marginimo vašku rinkinį ir net personalizuoto avilio nuomos galimybę: „Įmonės mūsų bityne gali turėti vardinį avilį ir savo asmeninio medaus. Adaptuojame senąjį bitininkystės amatą šiuolaikiniam vartotojui.“