Išbandys naują receptą

„Mūsų šeimoje šaltibarščius valgo visi, tik pats mažiausias – pusantrų sūnus Kernius Kamilius – dar tik pažindinasi su jų tekstūra. Jam tai yra pirmasis šios sriubos sezonas, tad kol kas renkasi paprastesnį variantą – bulves su kefyru. O pusšeštų Mila Marija šaltibarščius mėgsta kaip ir mes“, – pasakoja Karina.

Nors šeimos mėgiamiausi – klasikiniai šaltibarščiai, moteris mėgsta virtuvėje išbandyti ir naujoves.

„Girdėjau, kad šaltibarščius gardina feta sūriu, kuriuo sriuba apibarstoma patiekiant. Sako, kad tokia sriuba labai gardi, atsiskleidžia geri jos skoniai, tad tikrai ketinu išbandyti šį receptą“, – dalijasi maisto tinklaraštininkė.

Prie šaltibarščių Karina mėgsta patiekti virtas ir vėliau apkeptas bulves.

„Tai labai skanu, nes kepant galima įdėti česnako, prieskonių, druskos. Be to, nebūtina kepti visų iš karto – tik tiek, kiek reikia tam kartui ir tokiu būdu kaskart valgant mėgautis karštu, šviežiu ir skaniu garnyru“, – Karina bulves apkepa keptuvėje su trupučiu aliejaus ir sviesto.

Du dalykai, ko nereikėtų daryti

Na o dabar – apie Karinos šaltibarščius.

Kad ir kaip mėgtų šaltą sriubą, Karina neslepia: toli gražu ne visi šaltibarščiai jos šeimai būna skanūs.

O kad tokie būtų, maisto kūrėja dalijasi keliais patarimais:

• „Įsitikinkite, kad užtenka druskos. Tačiau jei jaučiate, kad jos mažoka, neskubėkite iškart berti daugiau. Svarbu užmaišius šaltibarščius leisti jiems truputį pastovėti, kad atsiskleistų visi skoniai ir druska pilnai ištirptų.

• Geram rūgštumo ir saldumo balansui naudokite citrinos sultis ir truputį cukraus. Patikėkite, šis pagardinamas perkels jūsų šaltibarščius į kitą lygį.


• Rekomenduoju nepjaustyti kiaušinių į bendrą puodą. To nederėtų daryti dėl dviejų priežasčių.

1. Tikrai ne visi mėgsta kiaušinius šaltibarščiuose.
2. Kiaušiniai, pastovėję kiek ilgiau, gali išskirti specifinį kvapą. O juk šaltibarščiuose turime jausti malonų žolelių ir agurko kvapą.

• Dar vienas didžiulis prašymas: nustokime skiesti šaltibarščius!
Norite skysčiau? Pirkite mažiau riebų kefyrą. Nors, kaip aš sakau, skaniausi šaltibarščiai tokie, kai į sriubą įbestas šaukštas stovi.

Na o skiesti šaltibarščius vandeniu ar tuo labiau pienu, – kažkas neaiškaus.“
Gardieji Karinos šaltibarščiai

Reikės:

• 0,5 l marinuotų burokėlių
• 1 šaukštas cukraus (be kaupo)
• 1 šaukštas druskos (be kaupo)
• 1/2 citrinos
• 4 agurkai
• saujelė krapų
• saujelė laiškinių svogūnų
* virti kiaušiniai

Gaminimas:

* Agurką, krapus ir svogūnus pjaustome smulkiai. Dedame druskos, cukraus ir spaudžiame citrinos sultis. Išmaišome. Užpilame kefyru ir dar kart pamaišome.

* Paliekame kokių 30 minučių pastovėti šaldytuve.

* Bulves išverdu taip, kad viduje būtų vos vos kietos.

* Pjaunu į kelias dalis ir keptuvėje su sviestu ir aliejumi kepu, kol gerai apskrus.

* Beriu druskos, kario, žolelių ir česnakėlio.

* Į slėkštę pilu sriubos, tiem kas valgo su kiaušiniu, dedu į lėkštę perpus pjautą kiaušinį. Ir patiekiu su bulvėmis. Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)