Daugelis mūsų mėgstame lankytis kavinėse, kur maistas atrodo patrauklus, estetiškas, o skonis glosto gomurį. Ar tiesa, kad pasisotinimas kavinių maistu trunka trumpiau? Kodėl taip yra, kokios yra pagrindinės priežastys dėl kurių kavinių maistas gali pasirodyti mažiau sotus pranešime spaudai pasakoja...
maistas
2618 straipsnių
Maistas yra bet kuri substancija, vartojama gyvų organizmų kaip pagrindinis energijos ir maistingų (mitybinių) medžiagų šaltinis ir dažniausiai yra augalinės arba gyvulinės kilmės.
Nekritikuojama rožinė. O gal jau užteks tos šaltibarščių anarchijos?
Valgome ne maistą, o naftą: energija, kurią išmetame
Kepsninė turi tapti svarbiausiu jūsų vasaros projektu
Pasakė, kiek ilgai maistą galima ruošti subraižytoje keptuvėje ir kas nutinka kaitinant ją tuščią
Maisto vagonėlių miestelyje – skonių įvairovė ir dėmesys lankytojų augintiniams
3 makaronų receptai vakarienei – nebrangūs naujo skonio patiekalai netruks tapti mėgiamiausiais
Šie 5 dalykai trumpina jūsų gyvenimą – Vaidos Kurpienės pateikti faktai nustebino ne vieną
Pasidalijo tobulo šnicelio paslaptimi – ko gero, apie tai išgirsite pirmą kartą
Užsisakė maistą į namus ir įvertino jį balais: deja, ne visada gauni tai, ko tikiesi
Lietuvoje iki šiol Kūčių ir Kalėdų stalas turi gilias tradicijas, prasmę ir vertę. Prie švenčių stalo susirenka visa šeima, vaišinasi tradiciniais patiekalais, kurie jau nuo senų laikų tapo artimųjų klasika. Nors šiuolaikiniai žmonių gastronominiai įpročiai nestovi vietoje, visgi kai kuriems Kalėdos...
Nors Joniškėlyje gyvenanti maisto tinklaraštininkė Loreta Karaliūnienė nesijaučia žvaigžde, toks jos kuklumas, ko gero, kiek perdėtas. Paprastų, nesunkiai pasigaminamų patiekalų receptais besidalinančią moterį stebi daugiatūkstantinė sekėjų auditorija, o jos tinklaraštis life.lorjus.com per metus pe...
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) perspėja, kad į prekybą pateko razinų, kuriose fiksuotas per didelis pesticidų kiekis.
Artritu sergančiųjų mitybą lydi galybė mitų – mokslų daktarė vardija 5 maisto produktų grupes, kurios išties palengvins simptomus (1)
Artritas – liga, kasmet pasaulyje paveikianti šimtus milijonų žmonių. Raumenis bei kaulus paveikiančios ligos yra minimos tarp dažniausių, kurios sukelia nedarbingumą. Žmonės ieško įvairiausių būdų, kaip gydyti artritą, kaip numalšinti skausmą. Nekeista, kad tokioje terpėje atsiranda įvairių teorijų...
Kad tai, ką mes valgome, turi didžiulę įtaką fizinei išvaizdai ir savijautai – aišku jau seniai, tačiau mokslininkai randa vis daugiau įrodymų, jog mitybos įpročiai daro neaprėpiamą poveikį ir mūsų emocinei sveikatai. Be to, tampa vis aiškiau, jog psichikos sveikata neatsiejama nuo mūsų žarnyno būkl...
Ponia Sofija mus pasitinka tarsi senus pažįstamus ar giminaičius: kiekvieną apsikabina, teiraujasi vardo, kviečia užeiti. Iš pradžių šiek tiek nedrąsiai žvalgomės po jos jaukius, tradicinius kiprietiškus namus. Tvarkingi, senoviniais baldais apstatyti kambariai su šiek tiek pablukusiomis nuotraukomi...
Orams subjurus ir saulei pasislėpus po cepelininiu dangumi, kas gi nenorėtų pabėgti nuo artėjančių šalčių bei žiemą praleisti kur nors po palme? Šiuo pasiūlymu susigundžiau ir aš. Galiausiai su sužadėtiniu du mėnesius nusprendėme pagyventi lietuvių pastaruoju metu itin pamėgtoje Azijos šalyje, kur m...
Restoranų sektoriaus bėdos menkai terūpi Kretingoje savo verslą turinčiai Daivai. Skirtingų šalių skanėstus moteris gamina pati, o ir lankytojus aptarnauja be pagalbininkų, tad kitiems rūpesčiams laiko nelieka. Prieš 16 metų iš Londono grįžusi kretingiškė juokauja, kad nuosavą kavinę atsidarė neprit...
Socialinių tinklų vartotojai sunerimo dėl „McDonald’s“ produkcijos ir skelbia, kad įmonė savo gaminiuose naudoja žmonių mėsą ir juose galima aptikti dantų. „Melo detektorius“ padeda atsirinkti, kurie iš šių teiginių teisingi.
Prekybos tinkluose vyko „Maisto banko“ akcija, kurios metu buvo aukojami ilgo galiojimo maisto produktai. Nors žmonės aukojo dosniau nei pavasarį ar praėjusių metų rudenį, tačiau šie maisto produktai išdalinti labai greitai. Apie tai, kodėl svarbu neišmesti maisto, kam jo trūksta daugiausiai ir kaip...
Ženklas, po kuriuo gimėte, gali parodyti, koks maistas jums tinka labiausiai, kad kiekvieną dieną jaustumėtės energingai. O jei esate linkęs išbandyti ką nors naujo, esate gurmanas/ė, šis horoskopas pasufleruos, ką dar galite paragauti.
Internautai socialiniuose tinkluose suskubo dalintis „lietuvių liaudies“ receptu – mėsiška sriuba, vadinama „bybiene“. Tačiau nei lietuvių maisto istorikai, nei etnologai sako nesutikę tokio patiekalo nei literatūroje, nei natūroje, nors kartu priduria, kad senovės lietuviai valgydavo visas gyvulio ...
Vienoje gražiausių Vilniaus senamiesčio vietų, Stiklių kvartale, žmonės dažnai stabteli nusifotografuoti prie medinės meškiuko skulptūros. Tačiau tik nedaugelis žino, jog ši skulptūra restorano „Lokys“ svečius pasitinka jau daugiau nei pusę amžiaus. Šiame restorane dirba antra tos pačios šeimos kart...
Nuostabiais vaizdais ir puikiu maistu pasižyminčiame mieste Goda gyvena jau 4 metus: čia pilna nesibaigiančių atradimų (1)
Turtinga miesto istorija, žavi architektūra, vaizdai į vandens platybes ir puikus maistas bei gėrimai – Lisabonoje lengva užsimiršti mėgaujantis tik šiam miestui būdinga atmosfera. Kaip rodo Portugalijos sostinėje gyvenančios lietuvės patirtis, kelionė į miestą ant septynių kalvų gali būti visiškai ...
Apie maisto atsargų kaupimą dienai X ar kitoms ekstremalioms situacijoms pastaruoju metu girdime vis daugiau. Išgyvenimo kuprinėje patariama maisto ir vandens turėti bent 3 dienoms. Tai reiškia, kad po jų gyventojų maitinimu pasirūpins valstybė. Vyriausybės atstovai šiuo klausimu kalbasi ir su didži...
Sausros, liūtys ir gaisrai įvairiuose pasaulio regionuose nuo Azijos iki Amerikos kelia susirūpinimą dėl derliaus ir didina pagrindinių maisto produktų kainas, kurios ilgainiui gali nulemti didesnes sąskaitas už maisto produktus.
Ilgojo savaitgalio išvyka į šalį Europoje, siekiančią nebeturėti grynųjų pinigų: daug kur jais atsiskaityti neįmanoma (1)
Išvyka į Europos didmiestį, tokį kaip Švedijos sostinė Stokholmas, ilgajam savaitgaliui – nei per daug, nei per mažai. Taip, kaip ir skelbia pačių švedų harmoningo gyvenimo principas.
Žurnalistą Vytarą Radzevičių galime vadinti tikru gastronominių kelionių ekspertu. Įvairiausius pasaulio kampelius išmaišęs Vytaras ne kartą lankėsi ir Tailande. Pasiteiravome Vytaro apie jo kelionių įspūdžius, Azijos virtuvių ypatumus bei pasidomėjome, ką patyręs keliautojas gali patarti kitiems, p...
Ankstyvas ruduo – išties puikus metas mėgautis prabėgusios vasaros gėrybėmis: šviežiais, pačių arba ūkininkų užaugintais vaisiais bei daržovėmis. Kasmet kalnais vaisių, daržovių ir uogų daugelį aprūpina giminės, draugai ar net kolegos tiek, kad kartais sunku suspėti viską suvartoti laiku, rašoma pra...