Tiems, kas nemėgsta vištienos odelių ar jų atsisako dėl padidėjusio cholesterolio, kitos priežasties, Vijolė pataria: „Jų galima ir nevalgyti, tačiau šitaip iškepusios bulvės yra fantastiško skonio! Man labai skanu“.

Receptu pasidalijusi Vijolė sulaukė klausimų, iš kur gauna odelių. Tinklaraštininkė dalijosi vištienos odeles perkanti iš ūkininkų. Tačiau mačiusi jų ir turguje, ir prekybos centre šaldytų.
Bulvės vištienos odelėje arba kitokie vėdarai

Reikės:
10 bulvių (vidutinio dydžio),
2 vnt. svogūnų,
Vištienos odelės (turėjau 800 g – 9 vnt.,
Mėgiamų prieskonių.
Gaminimas:
Pirmiausia tai vištienos odeles gerai nuplauti, nusunkti. Vijolė jas pabarstė druska, pipirais ir persilado prieskoniais, pusvalandžiui paliko.
Bulves sutarkavau smulkia tarka. Leido bulvėms truputį pastovėti, kad išsiskirtų sultys, tada jas lengvai nusunkė (per daug nusausinti bulvių nereikia).
Tada dėti į bulves druskos, pipirų,smulkintus svogūnus, kitus mėgstamus prieskonius.
Tada vištienos odelę dėti ant lentutės taip, kad vidinė pusė būtų viršuje. Paimti nedidelę saują bulvių tarkių (truputį nusunkti sultis), dėti ant odelės ir susukti lyg balandėlius.

Taip paruoštas bulves sudėti į riebalais pateptą kepimo formą siūle į apačią ir šauti į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę. Kepti apie 40 minučių, kol gražiai apskrus.
Patiekti su grietine ar kitu mėgiamu padažu. Skanaus.