Ekspertai teigia, kad šokolado dėka galima gerokai pagreitinti augalų maitinimui reikalingą kompostavimą. Kartu yra keletas būdų, kaip panaudoti saldumynus.
Apie tai „Mirror“ pasakojo ekspertė Sarah Lawson.
Kaip ji nurodo, dėl šokolade esančio cukraus maitinami komposte esantys mikroorganizmai, todėl pagreitėja irimo procesas. Vis dėlto, kad komposto mišinys išliktų nepažeistas, šio produkto reikėtų dėti saikingai.
Ką daryti su šokolado likučiais? Sumaišykite juos su dideliu kiekiu vandens, kad gautumėte savotišką silpną „šokoladinę“ arbatą. Tada užpilkite šį mišinį ant savo lysvės ar gėlyno, kad padidintumėte mikrobų aktyvumą dirvožemyje.
Jei turite seną pasibaigusio galiojimo šokolado plytelę, galite ją sutarkuoti ir sukurti mulčio sluoksnį. Sumaišykite jį su kitomis organinėmis trąšomis ir pabarstykite po krūmais ir augalais.
Šiuos tręšimo būdus galite kaitalioti, kad šokolado trąšos veiktų kuo geriau.