„Bonava Lietuva“ vadovas Remigijus Pleteras pirmiausia paaiškina, kas iš tiesų yra vadinama naudingu ir nenaudingu būsto plotu. Anot pašnekovo, naudingu būsto plotu galime laikyti kambarių, tamburų bei sanitarinių mazgų plotą.

„Nenaudingas plotas – plotas virš plačiai įrengtų palangių, laiptų zona ar plotas po pačiais laiptais. <...> Terasa ir sandėliukas taip pat laikomi nenaudingu būsto plotu. Juose negyvenama, todėl laikoma, kad tai nenaudingas plotas“, – komentuoja R. Pleteras.

Pašnekovo nuomone, kiekvienas kvadratinis būsto metras sudaro apčiuopiamą pinigų sumą, todėl šio niuanso ypač svarbu nepraleisti.

Jo teigimu, prieš įsigyjant būstą informaciją apie naudingą ir nenaudingą būsto plotą galima gauti iš statytojo ir pardavėjo, taip pat į šiuos klausimus atsakyti gali architektai.

Pasak R. Pletero, nekilnojamo turto rinkoje dėl naudingo ir nenaudingo būsto ploto išties kyla problemų. Pašnekovo teigimu, didžiausi iššūkiai atsiranda neįrengtuose būstuose.

„Tai vadinama daline apdaila, nors apdailos elementų nėra. Mūsų manymu, tai yra tiesiog nebaigta statyba“, – komentuoja pašnekovas. Jis priduria, kad tokiais atvejais, kai būste nėra įrengtų pertvarų, laiptų ar palangių, įrengimo metu būsto plotas keičiasi ne pirkėjo naudai.

Paklaustas, kodėl pasiūloje yra būstų be pertvarų, R. Pleteras svarsto, jog tai – siekis pasiūlyti kuo mažesnę būsto kainą. Vis dėlto, pirkėjai, įsigydami tokį būstą, neretai apsigauna.

Pašnekovas priduria, jog perkant tokį būstą, reikia turėti omenyje, jog dar laukia pertvarų įrengimas, jų dažymas, grindų ir palangių įrengimas bei daug kitų darbų, apie kuriuos dažnai nepagalvojama.

„Tai yra tam tikras pardavėjų gudravimas, siekiant tam tikrus statybų rūpesčius permesti ant pirkėjo pečių“, – apibendrina R. Pleteras.

Visą pokalbį galite išgirsti LNK Žiniose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)