Siūlome keletą naudingų patarimų tiems, kas norėtų dalelę vasaros uogų skonio pasilikti ateičiai:
- Šaldymui uogos turi būti gerai prisirpusios, kvapnios ir ryškios.
- Uogas nuplauti šaltame vandenyje. Plaunant išrinkti visas, nors šiek tiek pagedusias, ar pernokusias uogas.
- Jei nenorite, kad uogos suliptų, paberkite jas ant padėklo (tokio dydžio, kad lengvai tilptų į šaldiklį) vienu sluoksniu. Tuomet per naktį kiekviena uoga sušals atskirai.
- Paskui uogas sudėti į plastikinius šaldymo maišelius ar indelius su dangteliais ir vėl padėti į šaldiklį.
- Po 6 mėnesių šaldytose uogose sumažėja vitaminų, todėl ant indelių su universaliu rašikliu užrašykite datą, kada jos buvo užšaldytos. Geriausiai šaldyti uogas specialiuose maišeliuose, nes jie yra ypač hermetiški. Kitokiose pakuotėse užšaldytos uogos gali pakeisti spalvą, prisigerti kvapų.
- Iš šaldytų uogų galima gaminti sveikus kokteilius, dėti jų į salotas, kepinius, kitus patiekalus.