Per šią gražią pavasario šventę gaunu tiek dovanotų margučių, kiek giminių aplankyti suspėju. Virtų kiaušinių suvalgyti negaliu daug, kažkaip sotu darosi jau po antro, bet visaip įdarytus labai mėgstu. Tam, kad geras daiktas nesugestu, pabandykite šiuos įdarus ir jūs.

Krabų lazdelių įdaras

Reikės:
45 kietai virtų kiaušinių trynių,
4 krabų lazdelių,
2 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio,
3 šaukštų majonezo,
petražolių.

Gaminimas. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir sumaišykite su visais likusiais ingredientais. Įdarą kraukite į kiaušinių puseles ir papuoškite petražolėmis.

Nuotr. Shuttertock

Vištienos pašteto įdaras

Reikės:
5 kietai virtų kiaušinių trynių,
300 g vištienos pašteto,
1 šaukšto lydyto sūrio,
0,5 šaukšto margarino,
1 nedidelio svogūno,
šaukštelio smulkinų petražolių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite keptuvėje. Svogūną sumaišykite su tryniais, paštetu, lydytu sūriu ir margarinu. Pagardinkite prieskoniais ir kraukite į kiaušinių puseles.

Nuotr. Shuttertock

Grybų įdaras

Reikės:
6 kietai virtų kiaušinių trynių,
150 g virtų arba keptų grybų,
4 marinuotų kilkių,
2 šaukštų majonezo,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Grybus sumalkite arba smulkiai supjaustykite, sumaišykite kartu su tryniais, smulkiai pjaustytom kilkėm ir majonezu. Masę gerai išmaišykite, įberkite druskos, pipirų ir kraukite į kiaušinių puseles.

Nuotr. Shuttertock

Avokadų įdaras

Reikės:
5 kietai virtų kiaušinių trynių,
150 g avokadų minkštimo,
1 marinuoto agurko,
1 šaukšto neriebios grietinės,
2 šaukštelių citrinos sulčių,
1 šaukšto petražolių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Trynius maišykite su avokadų minkštimu ir grietine. Agurką labai smulkiai supjaustykite ir nuspaudusios skystį berkite į masę. Įdarą pabarstykite prieskoniais ir apšlakstykite citrinos sultimis.

Nuotr. Shuttertock