Mano vaikai sakė, kad tortas primena „Medutį", vyras aikčiojo, jog tokio saldumyno seniai neragavo, o aš tryniau rankomis, nes užtrukau vos 20 min. Taip pat - neišleidau daug pinigų, nes sudedamosios dalys ir paprastos, ir nebrangios.

REIKĖS:

500 g meduolių (gali būti dviejų rūšių, pavyzdžiui, paprasti ir šokoladiniai);

500 g grietinės (naudojau 35 proc. riebumo, bet jei nori dietiškesnio torto - rinkis jogurtinę);

500 g bananų;

50 g cukraus;

50 g šokolado.

GAMINIMAS:

Smulkiai sutrupink meduolius. Grietinę suplak su cukrumi. Bananus supjaustyk griežinėliais. Į kepimo indą (aš naudoju apvalų, maždaug 20 cm skersmens) berk trečdalį meduolių trupinių, tada kiek mažiau nei pusę grietinės, tada išdėliok pusę bananų, vėl berk trečdalį meduolių, grietinę, bananus ir viską gražiai užklok likusiais trupiniais. Masę tvirtai suspausk, kad suliptų.

Ant viršaus pabarstyk šokolado, kad tortas atrodytų gražiau. Dėk skanėstą į šaldytuvą ir ten palaikyk kelias valandas. Prieš išimdama iš kepimo indo, su peiliu perbrauk šonus. Jei tortas patrupėjęs, šonus apdėliok plonais banano griežinėliais. Skanaus!