Purumo paslaptis - pasistenkite varškę pertrinti iki visiškai vientisos konsistencijos. Tokios, kad neliktų nei vieno varškės gumulėlio. Jei nepatingėsite to padaryti, apkepas bus purus lyg dangiškas debesėlis.
REIKĖS:
1 kg liesos varškės;
12 šaukštų manų kruopų;
1,5 puodelio pieno;
6 didelių kiaušinių;
9 šaukštų cukraus;
1 a. š. vanilinio cukraus;
saujos vyšnių.
1. Manų kruopas užpilkite pienu ir palaukite 10-15 min., kol kruopos išbrinks.
2. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios, baltos masės.
3. Sudėkite į dubenį varškę. Išmaišykite ir smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės, kol neliks sausų varškės gabalėlių.
4. Supilkite išbrinkusias manų kruopas.
5. Dar kartą visą masę pertrinkite iki idealiai vientisos konsistencijos.
6. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus.
7. Sudėkite juos į dubenį su visais produktais. Įmaišykite baltymus į varškės masę.
8. Paruoštą masę supilkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi. Į paviršių subakstykite vyšnias (gali būti ir šaldytos).
9. Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Jei viršus kepimo metu pradeda pernelyg ruduoti, uždenkite folija.
10. Iškepus, išimkite iš orkaitės ir kelias minutes palaukite, kol sutvirtės. Skanaukite su norimais priedais: uogomis, uogienėmis, grietine, sirupu. Skanaus!