Kaip tai padaryti? Nerizikuokite, kad mėsa perkais mikrobangų krosnelėje. Geriau paimkite du metalinius puodus, vieną apverskite ir ant viršaus padėkite mėsą. Tada į kitą puodą pripilkite karšto vandens ir padėkite jį ant mėsos. Palaukite nuo penkių iki dešimties minučių (priklausomai nuo to, kokio dydžio jūsų mėsos gabalas) ir jūsų produktas bus atšildytas.
Kaip tai veikia? Metalas praleidžia šilumą, o aliuminis yra ypač pralaidus aplinkos šilumai, ko iš tikrųjų visiškai pakanka mėsos gabalui atšildyti. Vandens svoris taip pat spaudžia ant mėsos esantį metalą, taip didindamas paviršiaus, su kuriuo liečiasi, plotą, todėl jis gali praleisti daugiau šilumos iš oro. Visa tai lemia greitesnį atitirpimo laiką.
Taigi, dabar jums nebereikės jaudintis dėl to, kad mėsos gabalą reikia išimti atšildyti likus kelioms valandoms iki gaminimo. Vos 5 minutės ir galite pradėti gaminti gardžius kepsnius ar kitus mėsos patiekalus.