Želė vienokiu ar kitokiu pavidalu žinoma jau tūkstantį metų. Pirmiausia tai buvo drebučiai, susidarę nuo ilgo žuvies arba mėsos virimo (paprastai pasakius - šaltiena). Želė kaip desertus pradėjo gaminti nuo XVI amžiaus, kai Europoje saldumynai labai retai pasirodydavo ant stalų ir buvo labai brangūs.
REIKĖS:
400 g šaldytų aviečių;
200 g cukraus;
300 ml šalto virinto vandens;
25 g želatinos;
500 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių.
GAMINIMAS:
Želatiną užmerk 100 ml vandenyje. Avietes kaitink likusiame vandenyje, perkošk, kad nebūtų sėklų (aviečių sėklos labai įkyrios). Išbrinkintą 15 g želatiną ištirpink ir viską kartu sumaišyk.
10 g želatiną užmerk nedideliame kiekyje sulčių, likusias pasaldinti, jei reikia. Išbrinkintą želatiną ištirpink ir sumaišyk su sultimis.
Lieka tik sluoksniuoti, čia gali pasitelkti savo fantaziją ir išradingumą. Skanaus!