Štai jos skanėsto, kurį pavadino „improvizuotu vaisių tortu“, receptas.
Iš pradžių iškepame pagrindą.
Pagrindui reikės:
skardinės kondensuoto pieno;
4 kiaušinių;
150 g miltų;
2 a.š. kepimo miltelių;
50 g lydyto sviesto.
Gaminimas:
Visus produktus gerai išplakti ir supilti į kepimo formą, kurią reikia iškloti popieriumi. Kepti apie 45 min. iki 175°–180° laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Orkaitę išjungus pyragą joje dar palaikyti 10 min, kad galutinai iškeptų.
Ištraukti šiek tiek atvėsinti ir perpjauti į 3 vienodo storio dalis, kurios taps biskvitais torto pagrindui.
Įdarui reikės:
500 ml grietinės;
stiklinės cukraus (galima ir mažiau);
2 a.š. cinamono;
jūsų mėgstamų vaisių (tinka bananai (1–2 vnt.), vynuogės);
ko nors papuošimui (gali būti šokolado drožlės arba vaisiai).
Gaminimas:
Grietinę išplakame su cukrumi bei cinamonu. Paeiliui tepame grietinės įdarą ant biskvitų, dedame ant jų supjaustytus vaisius. Viršutinį sluoksnį užtepame įdarų ir papuošiame turimais papuošimais.
Tortas turi pastovėti keletą valandų, kad įsigertų įdaras. Gaivus, vaisinis tortas patiks kiekvienam! Skanaus!