Kaip mat susiradau močiutės receptą ir puoliau kepti labai labai gardžių riešutukų.

Jei nepaveldėjote šio virtuvinio rakando, didesniuose prekybos centruose parduodamos įvairiausių figūrų keptuvės - voveraitėms, grybukams, širdutėms ir riešutėliams.

Galima į riešutėlį dėti ne tik kondensuotą pieną, bet ir didesnį siurprizą, kokį palinkėjimą ar saldainį, apkepintą lazdynų ar graikinį riešutą. O jei neturite laiko virti kondensuoto pieno, pertepkite riešutėlius jau paruošta karamele, kurios yra pirkti bet kurioje maisto parduotuvėje.

Tešlai reikės:
3 šaukštų majonezo,
6 šaukštų miltų,
4 kiaušinių trynių,
2 kiaušinių baltymų,
300 g cukraus,
400 g margarino,
0,5 šaukštelio sodos (sodai nugesinti turėkite šaukštą grietinės arba acto šaukštelį),
0,5 šaukštelio druskos.

Įdarui reikės:
800 g kondensuoto pieno (2 indelių).

Gaminimas. Trynius išplakite su cukrumi, baltymus su druska. Margariną sumaišykite su miltais ir majonezu. Įdėkite į tešlą trynius, po to palengva įsukite baltymus. Įmaišykite nugesintą sodą.

Padarykite mažus rutuliukus ir kepkite riešutėlių keptuvėje apie 2-3 minutes, jei mėgstate labiau apkepusius, galite kepti ir ilgiau.

Kondensuotą pieną virkite apie 1 valandą ant mažos ugnies. Kai atvės kondensuotas pienas, suklijuokite juo riešutėlių puseles.

Skanaus!