Vietoj braškių galima dėti pjaustytų rabarbarų, obuolių, kriaušių, slyvų, vyšnių ar miško uogų. Skanus tiek šiltas su ledų kamuoliuku arba saldžia grietine, tiek atvėsęs prie kavos ar arbatos puodelio...
Tešla labai lengvai paruošiama ir tinkama su įvairiausiais priedais, todėl galite naudoti ne tik braškiniu sezonu, bet visus metus.
Reikės:
3 kiaušinių,
1 stiklinės miltų,
1 nepilnos stiklinės cukraus,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštelių vanilinio cukraus,
500 g šviežių braškių,
nedidelio gabalėlio sviesto,
cukraus pudros pabarstymui.
Gaminimas. Kiaušinius išplakite su cukrumi, po to palaipsniui suberkite persijotus miltus, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Braškes nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite į 4 dalis. Kepimo formą ištepkite sviestu. Supilkite paruoštą masę į formą, ant viršaus suberkite braškės.
Dėkite į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite apie 25 minutes.
Atvėsusį pyragą pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
