Ši pjaustytų pomidorų ir svogūnų mišrainė labai tiks prie mėsos ar žuvies patiekalų. Jei mėgstate aštresnį maistą, ją būtinai pagardinkite aštriosiomis paprikomis.
REIKĖS:
1 kg pomidorų;
0,5 kg svogūnų;
1 litras vandens;
3 v. š. želatinos;
1 v. š. druskos;
1 v. š. acto;
1 v. š. cukraus;
pipirų.
GAMINIMAS:
Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite karštame vandenyje. Pomidorus nulupkite (geriausia – su verdančiu vandeniu nuplikykite), supjaustykite nedideliais griežinėliais, svogūnus – kubeliais. Sumaišykite vandenį, druską, actą ir cukrų, skystį maišykite, kol užvirs. Karštą marinatą sumaišykite su želatinos tirpalu. Pomidorus ir svogūnus sumaišykite ir dėkite į stiklainius, iki pat viršaus pripilkite marinato. Stiklainius karštame vandenyje pasterizuokite apie 10 min., išimkite iš vandens ir sandariai uždarykite.