Ši pjaustytų pomidorų ir svogūnų mišrainė labai tiks prie mėsos ar žuvies patiekalų. Jei mėgstate aštresnį maistą, ją būtinai pagardinkite aštriosiomis paprikomis.

REIKĖS:

1 kg pomidorų;

0,5 kg svogūnų;

1 litras vandens;

3 v. š. želatinos;

1 v. š. druskos;

1 v. š. acto;

1 v. š. cukraus;

pipirų.

GAMINIMAS:

Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite karštame vandenyje. Pomidorus nulupkite (geriausia – su verdančiu vandeniu nuplikykite), supjaustykite nedideliais griežinėliais, svogūnus – kubeliais. Sumaišykite vandenį, druską, actą ir cukrų, skystį maišykite, kol užvirs. Karštą marinatą sumaišykite su želatinos tirpalu. Pomidorus ir svogūnus sumaišykite ir dėkite į stiklainius, iki pat viršaus pripilkite marinato. Stiklainius karštame vandenyje pasterizuokite apie 10 min., išimkite iš vandens ir sandariai uždarykite.