Šiandien ant mano stalo garuoja nuostabaus skonio ir nostalgiškai rudeniško kvapo varškės pyragas su obuoliais. Vaikai gyrė, sakė, kad jis tirpsta burnoje, todėl receptą siūlau ir jums išbandyti.

REIKĖS:

350 g varškės;

200 g sviesto;

200 g miltų;

6 kiaušinių;

30 g cukraus;

5 obuolių;

šaukštelio cinamono;

žiupsnio druskos.

GAMINIMAS:

Ištirpinkite sviestą (aš tai darau mikrobangų krosnelėje), sumaišykite su miltais ir pilkite į kepimo popieriumi išklotą indą. Vieną kiaušinį ištrinkite iki vientisos masės su varške, 20 g cukraus ir dėkite ant sviesto masės. 

Nulupkite obuolius, supjaustykite skiltelėmis ir išdėliokite ratu ant varškės masės. Pyragą apibarstykite cinamonu.

Kepkite apie 15 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

5 kiaušinių baltymus išplakite su 10 g cukraus ir druska, supilkite trynius. Gautą masę pilkite ant pyrago ir kepti dar mažiausiai 30 min.

Štai ant jūsų stalo nuostabus varškės pyragas. Skanaus! 

P.S. Jei nebijote sušalti, karštą pyragą valgykite su vaniliniais ledais.

Nuotr. Shutterstock