Negaliu pakęsti ilgo stovėjimo prie orkaitės, neturiu kantrybės pyragą kepti kelias valandas (dažniausiai nusprendžiu jį tiesiog nusipirkti artimiausioje parduotuvėje). Išimtis - vyro gimtadienis. Jį visada stengiuosi pamaloninti kažkokiu ypatingai gardžiu, mano pačios pagamintu patiekalu. Šiais metais savo smaližių nustebinau „Mars“ šokolado skonio tortu. Rekomenduoju, nes labai paprasta ir skanu!

REIKĖS:
250 g šokoladinių sausainių;  

150 g sviesto;

400 g kreminės varškės;

3 arb. š. želatino;

1 a. š. vanilės;

120 g cukraus;

300 ml grietinėlės 35 proc.;

3 šokoladinių batonėlių „Mars“;

200 g braškių;

cukraus pudros.

GAMINIMAS:
Susmulkinkite sausainius ir išmaišykite su ištirpintu sviestu. Apvalią (maždaug 22 cm skersmens) kepimo formą su aukštais nuimamais kraštais išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite sausainių ir sviesto masę, gerai prispauskite. Uždenkite plėvele ir dėkite 30 min. į šaldytuvą. Želatiną išbrinkinkite nedideliame vandens kiekyje ir pakaitinkite karšto vandens vonelėje.

Varškę gerai išplakite su cukrumi ir vanile. „Mars“ šokoladus supjaustykite nedideliais gabaliukais ir sumaišykite su varške. Atskirai išplakite grietinėlę. Į varškės masę, nuolat maišant, pamažu supilkite želatiną ir išplaktą grietinėlę. Gautą masę sukrėskite ant sausainių masės.

Tortą dėkite į šaldytuvą 4-6 valandoms, kad sustingtų. „Mars“ tortas beveik baigtas, tereikia papuošti braškėmis ir apibarstyti cukraus pudra.