Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!
Mama – geriausia mano vyro konsultantė, kai klausimai sukasi apie virtuvę ir maisto gaminimą. Sutinku, atsispirti anytos cepelinams, bulvių plokštainiui ar įvairiems mėsos patiekalams tiesiog neįmanoma. Šį balandėlių receptą jis taip pat rado pas mamą. Ji garantavo – negali nepavykti!
REIKĖS:
šviežio kopūsto,
500 g maltos kiaulienos,
kubelio daržovių sultinio,
2 šaukštų pomidorų tyrės,
pusės stiklinės miltų,
50 g grietinės,
stiklinės virtų ryžių,
vidutinio svogūno,
druskos,
juodųjų pipirų,
kelių šaukštų sviesto.
GAMINIMAS:
1. Kopūsto gūžę apvirkite pasūdytame vandenyje arba pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Suminkštėjusius lapus nulupkite, apipjaustykite.
2. Mėsą sumaišykite su virtais ryžiais, smulkintu svogūnu, pasūdykite, pagardinkite pipirais.
3. Ant kiekvieno kopūsto lapo krėskite paruošto įdaro ir suvyniokite.
4. Balandėlius pavoliokite miltuose ir apkepinkite svieste. Dėkite į puodą, įpilkite stiklinę vandens, įmeskite sultinio kubelį, pomidorų tyrę ir virkite apie 30–40 min.
5. Kai matysite, kad jau virimo pabaiga, supilkite grietinę ir apibarstykite kapotais žalumynais (jei tokių turite).
Švieži balandėliai, virtuvės bulvės ir gardus padažas, kuris išsiskiria verdant, žadina apetitą ir kviečia visą šeimą prie stalo. Skanaus!