Vasarą, kai pasirodo pirmieji ridikėliai, suželia rūgštynės, dilgėlės ir atšyla oras, jie būna pats tas lengviems pietums. Taigi dalinuosi savo mėgstamais, ne visai tradiciniais, šaltibarščių receptais.

Karštą vasaros dieną tokie šaltibarščiai - tikra palaima ir išsigelbėjimas! Todėl kviečiu atsigaivinti :)

Šaltibarščiai su ridikėliais ir rūgštynėmis

Reikės:
1 l kefyro,
200 g ridikėlių,
pundelio šviežių rūgštynių,
ryšelio krapų,
kelių svogūno laiškų,
druskos.

Gaminimas. Ridikėlius sutarkuokite burokine tarka, švariai išplautus ir nuvarvintus rūgštynių lapus smulkiai sukapokite peiliu, susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus.

Į puodą supilkite kefyrą, į jį sudėkite smulkiai supjaustytus ridikėlius, kapotas rūgštynes, krapus su svogūnų laiškais ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska.

Šaltibarščiai su pomidorais ir ridikėliais

Reikės:
4 agurkų,
150 g ridikėlių,
150 g pomidorų,
150 g kumpio,
450 ml kefyro,
10 žaliųjų alyvuogių,
šakelė krapų,
druskos,
maltų pipirų,
ledo gabaliukų.

Gaminimas. Agurkus, ridikėlius, pomidorus nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Iš alyvuogių išimkite kauliukus; uogas ir kumpį supjaustykite gabaliukais. Viską sudėkite į sriubos dubenį, truputį pasūdykite ir įberkite pipirų, krapų.

Supilkite kefyrą, sudėkite ledo gabaliukus. Palaikykite 10 minučių, tada viską sumaišykite ir tiekite.

Aukštaitiški šaltibarščiai

Reikės:
2 agurkų,
pundelio dilgėlių lapų,
pundelio rūgštynių,
2 kiaušinių,
4 šaukštų riebios grietinės,
vandens,
druskos pagal skonį.

Gaminimas. Kiaušinius išvirkite, dilgėlių lapus ir rūgštynes nuplikykite karštu vandeniu. Agurkus, ir kietai virtus kiaušinius supjaustykite, susmulkinkite žalėsius. Pridėkite druskos, įmaišykite grietinę ir atskieskite šaltibarščius vandeniu.