Ilgai nelaukusi pradėjau ieškoti obuolių tešloje recepto. Na, kaip ir dažniausiai, patarimo teko klausti mamos. Ji tik mostelėjo ranka - tai, pasirodo, vienas mėgstamiausių jos vaikystės desertų.
Išbandykite ir jūs. Tik 10 min., po kurių galėsite mėgautis nuostabiu skoniu. Skanaus!
REIKĖS (4 porcijoms):
300 g obuolių;
100 g miltų;
2 kiaušinių;
100 g pieno;
50 g grietinės;
3 šaukštų cukraus;
žiupsnio druskos;
50 g lydyto sviesto;
žiupsnio cukraus pudros.
PADAŽUI:
50 g konservuotų abrikosų;
50 g cukraus.
GAMINIMAS:
1 žingsnis. Nuplaukite obuolius, juos supjaustykite į maždaug 6-8 dalis.
2 žingsnis. Į pieną įmuškite kiaušinių trynius, įdėkite druską, cukrų, grietinę, supilkite miltus bei sviestą ir viską labai gerai išmaišykite. Atsargiai į masę įmaišykite gerai išplaktus kiaušinių baltymus.
3 žingsnis. Obuolių griežinėlius pavilgykite tešloje, dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol įgaus rudą atspalvį. Jei obuoliai dar bus kieti, dėkite 5 min. į orkaitę.
4 žingsnis. Konservuotus abrikosus sutrinkite su cukrumi.
5 žingsnis. Obuolius tešloje patiekite karštus. Juos apibarstykite cukraus pudra. Patiekalą pagardinkite abrikosų tyrės padažu.