Ilgai nelaukusi pradėjau ieškoti obuolių tešloje recepto. Na, kaip ir dažniausiai, patarimo teko klausti mamos. Ji tik mostelėjo ranka - tai, pasirodo, vienas mėgstamiausių jos vaikystės desertų.

Išbandykite ir jūs. Tik 10 min., po kurių galėsite mėgautis nuostabiu skoniu. Skanaus!

REIKĖS (4 porcijoms):

300 g obuolių;

100 g miltų;

2 kiaušinių;

100 g pieno;

50 g grietinės;

3 šaukštų cukraus;

žiupsnio druskos;

50 g lydyto sviesto;

žiupsnio cukraus pudros.

PADAŽUI:

50 g konservuotų abrikosų;

50 g cukraus.

GAMINIMAS:

1 žingsnis. Nuplaukite obuolius, juos supjaustykite į maždaug 6-8 dalis.

2 žingsnis. Į pieną įmuškite kiaušinių trynius, įdėkite druską, cukrų, grietinę, supilkite miltus bei sviestą ir viską labai gerai išmaišykite. Atsargiai į masę įmaišykite gerai išplaktus kiaušinių baltymus.

3 žingsnis. Obuolių griežinėlius pavilgykite tešloje, dėkite į įkaitintą keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių, kol įgaus rudą atspalvį. Jei obuoliai dar bus kieti, dėkite 5 min. į orkaitę.

4 žingsnis. Konservuotus abrikosus sutrinkite su cukrumi.

5 žingsnis. Obuolius tešloje patiekite karštus. Juos apibarstykite cukraus pudra. Patiekalą pagardinkite abrikosų tyrės padažu.