Palepinkite savo artimuosius ir draugus gaiviu, puriu, burnoje tirpstančiu pyragu.

REIKIA:

200 g miltų;

150 g sviesto;

150 g grietinės;

150 g cukraus;

5  nektarinų;

3 kiaušinių;

3 šaukštelių kepimo miltelių.

Trupiniams:

100 g miltų;

50 g kepintų ir smulkintų riešutų (galima lazdyno);

50 g sviesto;

50 g cukraus;

šaukštelio cinamono.

GAMINIMAS:

1. Ištirpinkite sviestą. Šiek tiek atvėsinkite ir suberkite cukrų, cinamoną, miltus ir riešutus. Masę išmaišykite (turi nelipti prie rankų).

2. Nektarinus supjaustykite skiltelėmis.

3. Sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir kepimo miltelius, supilkite grietinę. Viską gerai išmaišykite.

4. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20-22 cm skersmens kepimo indą.

5. Ant tešlos paviršiaus tolygiai paskirstykite nektarinų skilteles.

5. Viską užberkite trupinių mase.

6. Kepkite 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie 30-40 min. 

7. Išimkite ir gerai atvėsinkite. Skanaus!