Toksinų sankaupų perteklių galima sieti su tokiomis sveikatos problemomis kaip skysčių sulaikymas, antsvoris, odos problemos, mažas lytinis potraukis, sinusų užsikimšimas, nuovargis, nemiga, irzlumas, nerimas, raumenų skausmai, sąnarių skausmai ir virškinimo sutrikimai. Todėl daugelis sveikatos ekspertų tiki, kad trumpalaikė detoksikacijos programa gali būti labai naudinga sveikatai.
Ši dieta labai veiksminga, nes jos užtenka laikyti tik vieną kartą per metus. Kilogramai negrįžta, sveikatos negalavimų sumažėja, organizmas pasiruošia šaltiesiems orams.
Štai valgiaraštis, pagal kurį rekomenduojama laikytis dietos. Aišku, nepamiškite vartoti labai daug vandens ir arbatų. Jei laikysitės visų nurodymų, per savaitę turėtumėte atsikratyti iki 7 kilogramų.
1 ir 5 dienos – gaivioji: organizmo valymas
Galima gerti tik šviežiai spaustas vaisių ir daržovių sultis be cukraus. Ryte – burokėlių ir morkų sultys suteiks jėgų bei „apšildys“ skrandžio veiklą. O per visą dieną galite eksperimentuoti, spausdamos įvairiausių vaisių ir daržovių derinius. Vienintelis apribojimas – per dieną išgerkite ne daugiau kaip 1,5 litro sulčių. Be to, vandens ir nesaldintos žaliosios arbatos galite gerti neribotai.
2 diena – baltoji: rauginti pieno produktai
Jūsų maistas – varškė ir kefyras. Imkite 0,5 kilogramą liesos varškės, 1,5 litrą kefyro (1 proc riebumo) ir dalinam visą tai į 5 lygias dalis. Kas 2,5–3 valandas suvalgykite varškės su kefyru, o likus pusvalandžiui iki valgio ir praėjus valandai po jo išgerkite 1 stiklinę vandens arba žaliosios arbatos.
3 ir 6 dienos – žalioji: salotos
Per dieną suvalgykite apie 1,5 kilogramą žalių lapinių daržovių, pagardintų 2 šaukštais alyvuogių aliejaus. Valgymų turi būti 5–6.
4 ir 7 dienos – mišrioji: verdame sriubą
Per visą dieną teks valgyti tik kopūstų sriubą. Sriuba ruošiama paprastai: supjaustykite 6 vidutines svogūno galvas, kelis pomidorus, 1 nedidelę kopūsto galvą, 2 žalias paprikas, 1 salierą. Užpilkite vandeniu, palaukite, kol užvirs ir virkite apie 10 minučių.
Paskui ugnį sumažinkite ir virkite sriubą ant silpnos ugnies, kol daržovės suminkštės. Galite įdėti 1 kubelį daržovių sultinio, druskos, pipirų, kario ir aštraus padažo.