Kadangi esu ne kartą gaminusi saldžias bandukes su šia tešla, kuri niekada nenuvylė, nusprendžiau paeksperimentuoti ir įdaryti ne saldžiai. Įdariau vištienos ketvirčiais ir tikrai nenusivyliau, pati tris bandeles sudorojau iškart. Galima įdaryti ir su vištienos filė, bet su ketvirčiais išeina sultingiau.
Beje, labai labai skanu su vištienos sultinuku ;)
Tešlai reikės:
250 ml šilto pieno,
550 g miltų,
1 kiaušinio,
40 g sviesto,
1 šaukštelio druskos,
2 šaukštelių cukraus,
2 šaukštelių sausų mielių.
Įdarui reikės:
2 nedidelių vištos ketvirčių,
1-2 kietai virtų kiaušinių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
žalumynų,
1 išplakto kiaušinio bandelėms aptepti,
sezamo sėklų bandelėms pabarstyti.
Gaminimas. Dubenyje persijokite puodelį miltų, įmaišykite mieles (jei naudosite paprastas mieles - jas ištirpinkite piene) ir po truputį maišydamos supilkite šiltą pieną. Ištirpinkite sviestą, sumaišykite su druska, cukrumi ir kiaušiniu, o tada supilkite į tešlą. Po truputį berdamos persijotus miltus užminkykite minkštą elastingą tešlą, ją gerai išminkykite. Tešlą dėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite ir šiltai kildinkite maždaug 1 valandą, kol padvigubės.
Tuo metu išvirkite vištieną, nuimkite odelę, mėsą atskirkite nuo kaulų ir susmulkinkite. Sumaišykite su smulkiai supjaustytu virtu kiaušiniu, pagardinkite druska, pipirais, žalumynais, įmaišykite kelis šaukštus sultinio, kuriame virė mėsa.
Pakilusią tešlą lengvai paminkykite, padalinkite į 20 dalių. Iš kiekvieno gabaliuko iškočiokite apskritimą, dėkite po šaukštą įdaro, gerai užspauskite kraštelius ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą siūle žemyn. Bandeles uždenkite ir pakildinkite, kol padvigubės.
Pakilusias bandeles aptepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių, kol bandelės gražiai apskrus. Ataušinkite ir ragaukite.
Skanaus!