Šiek tiek užtruks, kol paruošite tešlą, bet skonis tikrai vertas visų pastangų. Šie pyragėliai skanūs ir šalti, todėl puikiai tinka iškyloms ar kelionėms. Tikrai įdomesnis valgis nei sumuštiniai.

Reikės:
500 g miltų,
250 ml pieno,
30 g mielių,
2 kiaušinio trynių,
50 g sviesto,
1 šaukštelio druskos,
1 šaukšto cukraus.

Įdarui reikės:
150 g šaltai rūkyto kumpio,
2 šaukštų sviesto,
100 g fermentinio sūrio,
juodųjų pipirų.

Gaminimas. Į dubenį išsijokite miltus, viduryje padarykite duobutę. Mieles ištrinkite su cukrumi. Pieną pašildykite ir supilkite į puodelį ant mielių, maišykite, kol mielės ištirps. Gautą tirpalą supilkite į duobutę miltuose ir maišykite, kol tešla pasidarys grietinės tirštumo. Tada apiberkite dubens šonus likusiais miltais ir kildinkite 15-20 minučių.

Kiaušinio trynį išsukite su tirpintu pravėsusiu sviestu. Supilkite ant pakilusios minklės, apibarstykite druska ir suminkykite. Tešlą palikite 1 valandai, kad pakiltų.

Fermentinį sūrį smulkiai sutarkuokite, kiaulienos kumpį sumalkite. Kitame inde sviestą išsukite su kiaušinio tryniu, suberkite sūrį, kumpį, pabarstykite druska, pipirais ir išmaišykite.

Tešlą iškočiokite ant miltuotos lentutės ir supjaustykite kvadratėliais. Ant kiekvieno uždėkite po šaukštą įdaro, kampus užlenkite ir gerai užspauskite.

Pyragėlius sudėkite į sviestu pateptą skardą ir palikite kilti dar apie 20 minučių. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Skanaus!