Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!
Tikriausiai šiuo metų laiku niekam netrūksta obuolių: jų gausu ir parduotuvės, ir mūsų soduose. Na, o pyragai, pagardinti šiais vaisiais, visada namus pripildo nuostabaus kvapo, kuris visus sukviečia prie vieno stalo.
REIKĖS:
1 pakuotės sluoksniuotos bemielės tešlos;
6 didelių obuolių;
150 g cukraus;
2 arbatinių šaukštelių cinamono;
1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
50 g migdolų drožlių.
GAMINIMAS:
Obuolius nuplauname, išdarinėjame, supjaustome nedideliais gabalėliais, sumaišome su cinamonu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Iškočiojame sluoksniuotą tešlą, dedame ją į kepimo indą, ant jos – obuolius, apibarstome migdolų drožlėmis, o ant viršaus juostelėmis uždedame tešlos likutį.
Kepame orkaitėje apie 30 min. 180 laipsnių karštyje.
Galima valgyti su vaniliniais ledais. Skanaus!