Aštrūs agurkėliai idealiai tiks ir prie mėsos, ir prie žuvies patiekalų. Taip pat - tai puiki užkanda. Jei nemėgstate aštraus maisto - tiesiog nedėkite Čili pipiro.
REIKĖS (3 litrų stiklainiui):
2 kg agurkų;
2 valg. šaukštų druskos;
3 valg. šaukštų cukraus;
10 valg. šaukštų acto.;
3 česnako skiltelių;
kelių Čili pipiro griežinėlių;
kelių juodųjų pipirų;
krapų, juodųjų serbentų lapų.
GAMINIMAS:
1) Į stiklainio dugną sudedami žalumynai, česnakas ir agurkai.
2) Užpilama verdančiu vandeniu ir paliekama kelioms minutėms, palaikius vanduo nupilamas.
3) Į stiklainį sudedama druska, cukrus, Čili pipiro griežinėliai, juodieji pipirai, supilamas actas ir užpilama verdančiu vandeniu.
4) Stiklainis sandariai uždaromas, apverčiamas, šiltai apdengiamas ir atvėsinamas. Taip paruošti aštrūs marinuoti agurkai išlieka kieti ir traškūs.
Žiemą šie gardūs agurkėliai bus akimirksniu suvalgyti!