Mėsa marinuosis 5 valandas, tad nebūtina šašlyką paruošti iš vakaro. Kepkite maždaug 15 minučių.
REIKĖS:
apie 1,5 kg kiaulienos sprandinės;
100 g juodos arbatos;
2–3 svogūnų;
saujos šviežių petražolių ar kitų žolelių;
2 a.š. maltų kalendrų;
2 a.š. stambiai maltų juodųjų pipirų;
3 a.š. druskos.
GAMINIMAS:
Arbatą užpilkite vandeniu. Palaukite, kol arbata atšals ir atskirkite žoleles (jas išmeskite). Kiaulienos sprandinę supjaustykite gabalėliais ir užpilkite arbata. Mėsa marinuokite 3 valandas. Po to mėsą sumaišykite su džiovintomis žolelėmis, prieskoniais ir petražolėmis. Tada dar 2 valandas šašlyką marinuokite. Prieš pat kepant mėsą pagardinkite druska ir suverkite ant iešmų. Skanaus!