REIKĖS:

300 g aguonų;

300 g kambario temperatūros sviesto;

5 kiaušinių;

5 v. š. cukraus pudros;

5 vidutinio dydžio obuolių;

4 v. š. manų kruopų;

2 v. š. medaus;

2 v. š. aliejaus;

2 a. š. kepimo miltelių;

100 baltojo šokolado;

kelių šaukštų pieno.

GAMINIAMS:

Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti, kol išbrinks. Po to nupilkite vandenį, įdėkite medaus ir aguonas. Viską susmulkinkite (sutrinkite iki vientisos masės).

Obuolius nulupkite ir sutarkuokite. Sviestą gerai išmaišykite, po vieną dėkite kiaušinių trynius. Į šią masę suberkite tarkuotus obuolius ir aguonas. Gerai išmaišykite. Suberkite manų kruopas, kepimo miltelius, cukraus pudrą, supilkite aliejų. Kiaušinių baltymus išplakti iki putų ir po truputį įmaišykite į tešlą.

Tešlą supilkite į aliejumi suteptą kepimo formą. Pyragą kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 50–60 min. 

Šokoladą su pienu ištirpinkite vandens garuose. Iškepusį pyragą apverskite lėkštėje, apipilkite šokolado mase. Pyragą kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.