Kai pas draugę paragavau šio pyrago, ilgai negalėjau atgauti žado: trapus, saldus, minkštas ir nuostabiai skaniai kvepia. Bet vis mintyse jos gailėjau, juk žinau, kiek laiko užtrunka iškepti Napoleoną. Tiesą atskleidė nenaudėlis jos vyras, pareiškęs, kad tokį pyragą net jis galėtų pagaminti, nes labai labai paprasta.
Ilgai nelaukusi išbandžiau ir aš. Rezultatas neįtikėtinas - ir greita, ir pigu, o skonis ilgam užburia.
REIKĖS:
500 g sluoksniuotos tešlos;
200 g sviesto;
1 skardinės kondensuoto pieno;
rūgščios uogienės.
GAMINIMAS:
Trapios tešlos juostas supjaustykite 1 cm pločio juostelėmis išilgai, sudėliokite ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 185°C įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus šviesiai rudą atspalvį. Juosteles atvėsinkite.
Kambario temperatūros sviestą išplakite iki purumo ir per kelis kartus, nuolat plakant, supilkite kondensuotą pieną. Masę gerai išmaišykite.
Ant maistinės plėvelės tepkite kremo šaukštą (kur bus jūsų vyniotinio pagrindas). Dėkite apie 5 juosteles ir dar 3 juosteles perpjaukite per pusę, pradurkite jas iš galo (prailginkite vyniotinį dėliojant 5 pilno ilgio juosteles ir 5 perpjautas per pusę).
Ant išdėliotų juostelių tepkite dalį kremo. Taip dėliokite visus sluoksnius, o paskutiniame tepkite ne kremą, o uogienę. Pyrago viršų padenkite kremu. Jums turėtų gautis 4 sluoksniai. Viršų apibarstykite likusiais tešlos trupiniais. Jei norite pyragui suteikti elegancijos, papuoškite šviežiomis uogomis.
Skanaus!