Kadangi vištieną tikrai labai mėgstu, moku ją gaminti pačiais įvairiausiais būdais. Prieš kelias dienas draugė rekomendavo šį receptą, kurį nieko nelaukdama išmėginau. Tikrai labai patiko, todėl dalinuosi ir su jumis!
Višta labai gardžiai išsitroškina, įsigeria pomidorų aromato ir būna labai minkštutė. Skanumėlis :)
Pomidorų padažui reikės:
1 kg pomidorų,
2 didelių svogūnų,
4 česnako skiltelių,
alyvuogių aliejaus,
1 šaukštelio raudonėlio,
2 šaukštų balzamiko acto,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Vištienai paruošti reikės:
4 vištienos blauzdelių,
1 šaukšto miltų,
aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
raudonėlio.
Gaminimas. Pomidorų apačią šiek tiek įpjaukite, dėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir pavirkite dvi minutes. Tuomet nupilkite vandenį ir palaukite, kol šie atvės.
Nulupkite svogūnus ir susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus, suberkite svogūnus ir pakepinkite, kol šie suminkštės. Tuomet sumeskite smulkintas česnako skilteles ir dar pakepinkite maždaug 1 minutę. Elektriniu plaktuvu sutrinkite svogūnus ir česnakus taip, kad išeitų vientisa tyrelė.
Nulupkite pomidorus, perpjaukite perpus ir į indelį dėkite sėklas su skysčiu aplink jas. Sėklas pertrinkite per sietelį, kad šios pasiliktų sietelyje, o gautas sultis supilkite į svogūnų tyrelę. Pomidorus supjaustykite kvadratėliais ir dėkite į svogūnų tyrę. Gautą masę pastatykite ant ugnies, įpilkite šaukštą aliejaus ir pagardinkite raudonėliu, pipirais, druska, actu. Patroškinkite maždaug 15 minučių.
Vištienos blauzdeles pabarstykite druska, pipirais ir pavoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir apkepkite, kol blauzdelės gražiai paruduos.
Apkeptą mėsą dėkite į kepimo skardą. Pabarstykite raudonėliu, užpilkite pomidorų padažu ir šaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite 30 minučių.
Skanaus!