Jeigu patiekalui trūks spalvos, galite įpjaustyti raudonos paprikos, bet nedaug. Kadangi man nuo jų skrandis sustoja, tai šių daržovių privengiu.
Vakarienė nebus staigi, tačiau išvirusios mėsą, gausite vištienos sultinio, taigi galėsite ir kokią daržovių sriubytę išvirti. Nauda dviguba!
O štai jums užkepėlė, kuri, kol keps orkaitėj, leis bent pusvalandį pasimėgauti skaitomos knygos puslapiais. Vištienos patiekalai - patys paprasčiausi.
Reikės:
1 vištos (apie 1,5 kg),
0,5 stiklinės batono trupinių,
2 petražolių šakelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
4 šaukštų grietinės,
500 g brokolių,
1 nedidelio svogūno,
sviesto - kepimo indui sutepti,
200 g Čederio sūrio,
25 g sviesto,
100 ml pieno,
2 šalavijo lapelių.
Gaminimas. Vištą (galite perrėžti pusiau) dėkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kad jos nesimatytų. Užvirkite, nugraibykite putas, įberkite druskos ir po dangčiu virkite 35 minutes. Išimkite vištą, leiskite jai atvėsti, nuimkite mėsą nuo kaulų ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sultinį perkoškite.
Sūrį sutarkuokite smulkia trintuve. Į puodą įpilkite 100 ml vištienos sultinio ir 100 ml pieno, užvirinkite. Ant mažos ugnies, nuolat maišydamos, suberkite pusę sūrio ir kaitinkite 7 minutes. Supilkite grietinę, greitai išmaišykite ir nukaiskite.
Brokolius nuplaukite, supjaustykite mažais žiedynais. Dėkite juos į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 2 minutes. Tada pilkite į kiaurasamtį, perliekite lediniu vandeniu ir palikite, kad apdžiūtų.
Petražoles ir šalavijus nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite 5 minutes įkaitintame svieste. Tada suberkite žalumynus ir batono trupinius. Išmaišykite ir nukaiskite, suberkite likusį sūrį, vėl gerai išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite sviestu, išdėliokite vištienos gabalėlius ir brokolių žiedynus, užliekite paruoštu pieno ir sūrio padažu. Ant viršaus išdėliokite sūrio ir žalumynų mišinį. Kiškite į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių.
Valgykite su virtais ryžiais.
Shutterstock nuotr.