Laikantis šios dietos, turėsite pamiršti batoną ir konditerijos gaminius, cukrų, vaisių sultis, druską, alkoholį. Prancūziškos dietos pagrindas – žuvis, liesa mėsa, kiaušiniai, daržovės, žalymunai, vaisiai ir skrudintas ruginės duonos paplotėlis.

Laikantis dietos, galite neribotais gerti negazuotą ir nemineralizuotą vandenį bei visos rūšies nesaldintas arbatas, ypač žaliąją.

1 DIENA

* Pusryčiai – nesaldinta kava.
* Pietūs – salotos iš 1 pomidoro, 2 virtų kiaušinių ir salotų lapų.
* Vakarienė – salotos iš 100 g neriebios virtos jautienos ir salotų lapų.

2 DIENA

* Pusryčiai – nesaldinta kava ir nedidelė riekė skrudintos ruginės duonos.
* Pietūs – 100 g virtos jautienos.
* Vakarienė – salotos 100 g virtos dešros ir salotų lapų.

3 DIENA

* Pusryčiai – nesaldinta kava ir nedidelis gabalėlis ruginės duonos.
* Pietūs – 1 vidutinio dydžio morka, supjaustyta griežinėliais ir pakepinta augaliniame aliejuje, 1 pomidoras ir 1 mandarinas.
* Vakarienė – salotos iš 100 g virtos dešros, 2 kiaušinių ir salotų lapų.

4 DIENA

* Pusryčiai – nesaldinta kava ir nedidelis gabalėlis ruginės duonos.
* Pietūs – 1 vidutinė šviežia morka, 100 g sūrio, 1 kiaušinis.
* Vakarienė – vaisiai ir 1 stiklinė lieso kefyro.

5 DIENA

* Pusryčiai – 1 tarkuota ar smulkinta vidutinė šviežia morka su šviežiai spaustomis 1 citrinos sultimis.
* Pietūs – 1 pomidoras ir 100 g virtos žuvies.
* Vakarienė – 100 g virtos jautienos.

6 DIENA

* Pusryčiai – nesaldinta kava.
* Pietūs – salotos iš 100 g virtos vištienos ir salotų lapų.
* Vakarienė – 100 g virtos jautienos.

7 DIENA

* Pusryčiai – nesaldinta žalioji arbata.
* Pietūs – 100 g virtos jautienos, 1 apelsinas.
* Vakarienė – 100 g virtos dešros.

8 DIENA

* Pusryčiai – nesaldinta kava.
* Pietūs – salotos iš 1 pomidoro, 2 virtų kiaušinių ir salotų lapų.
* Vakarienė – salotos iš 100 g neriebios virtos jautienos ir salotų lapų.

9 DIENA

* Pusryčiai – nesaldinta kava ir nedidelis gabalėlis ruginės duonos
* Pietūs – 100 g virtos jautienos
* Vakarienė – salotos iš 100 g virtos dešros ir salotų lapų

10 DIENA

* Pusryčiai – nesaldinta kava ir nedidelis gabalėlis ruginės duonos.
* Pietūs – 1 vidutinio dydžio morka, supjaustyta griežinėliais ir pakepinta augaliniame aliejuje, 1 pomidoras ir 1 apelsinas.
* Vakarienė – 100 g salotų iš virtos dešros, 2 virtų kiaušinių ir salotų lapų.

11 DIENA
* Pusryčiai – nesaldinta kava ir nedidelis gabalėlis ruginės duonos.
* Pietūs – 1 vidutinio dydžio morka, 100 g sūrio, 1 kiaušinis.
* Vakarienė – vaisiai ir 1 stiklinė lieso kefyro.

12 DIENA

* Pusryčiai – 1 tarkuota ar smulkinta vidutinė šviežia morka su šviežiai spaustomis 1 citrinos sultimis.
* Pietūs – 1 pomidoras ir 100 g virtos žuvies.
* Vakarienė – 100 g virtos jautienos.

13 DIENA

* Pusryčiai – nesaldinta kava.
* Pietūs – salotos iš 100 g virtos vištienos ir salotų lapų.
* Vakarienė – 100 g virtos jautienos.

14 DIENA

* Pusryčiai – nesaldinta žalioji arbata.
* Pietūs – 100 g virtos jautienos, 1 mandarinas.
* Vakarienė – 100 g virtos dešros.

Privalumai:

– garantuoja greitą rezultatą,

– reikia laikytis 14 dienų, taigi efektas nebus trumpalaikis, jei rūpinsitės savo mityba.

Trūkumai:

– dieta nepakankamai subalansuota, todėl reiktų vartoti ir maisto papildus bei vitaminus,

– jei sergate lėtinėmis ligomis, prancūziškos dietos laikytis nepatartina.