1 svogūnas,
5 morkos,
2 saliero stiebai su lapais,
½ poro,
150 g raudonųjų lęšių,
didelė sauja smulkintų baziliko lapelių,
saulėgrąžų aliejus,
druska ir pipirai,
2 l vandens.
Gaminimo būdas:
1. Stambiai supjaustykite svogūną, morkas, salierus ir porą. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite puodą su trupučiu saulėgrąžu aliejaus ir suberkite daržoves. Pamaišykite, kad jos tolygiai pasidengtų, tada uždenkite, sumažinkite ugnį ir pakaitinkite 15 min.
2. Supilkite vandenį, suberkite lęšius, padidinkite ugnį. Kai užvirs, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 30 min.
3. Nukelkite puodą nuo ugnies. Suberkite bazilikus ir sutrinkite sriubą iki kreminės masės. Pagardinkite druska ir pipirais. Patiekite papuošę baziliko šakele.
Skanaus!
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos
Rodyti diskusiją