8-10 porcijų reikės:

Tešlai:

• 200 gramų miltų
• 1 valgomojo šaukšto cukraus
• 100 gramų sviesto
• 1 kiaušinio
• 1 valgomojo šaukšto grietinės
• Žiupsnelio druskos

Įdarui:

• 6 kriaušių
• 12 arbatinių šaukštelių juodųjų serbentų džemo
• 200 gramų varškės
• 2 kiaušinių
• 350 gramų grietinės
• 3 valgomųjų šaukštų miltų
• 2 valgomųjų šaukštų citrinos sulčių
• 3 valgomųjų šaukštų cukraus
• Žiupsnelio cinamono

Gaminimas:

1. Kiaušinį ištrinkite su cukrumi, druska ir grietine. Supilkite išlydytą sviestą, suberkite miltus. Suminkykite tešlą ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Po to ją iškočiokite ir ja išklokite kepimo skardą – padarykite tešlos „pakraštėlius“.

2. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite pusiau, išpjaukite šerdį – į jos vietą pridėkite juodųjų serbentų džemo.

3. Tuomet kriaušių puseles su džemo įdaru užpildu į apačią suguldykite ant tešlos. Kriaušių odelę truputį įpjaukite.

4. Varškę išmaišykite su grietine ir citrinos sultimis. Kiaušinius ištrinkite su cukrumi ir supilkite į varškės masę. Miltus sumaišykite su cinamonu ir sumaišykite su varškės mase. Gautą mišinį atsargiai supilkite ant kriaušių.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros – tokioje temperatūroje pyragą kepkite 15 minučių. Tuomet temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių. Pravertoje išjungtoje orkaitėje pyragą palikite dar 10 minučių. Supjaustykite porcijomis ir skanaukite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją