Reikia žinoti, kad kvapas iš burnos sklinda ne todėl, kad tarp dantų liko česnako dalelių, o todėl, kad virškinant česnaką susidaro sieros junginių, kurie patenka į kraują, kraujas išnešioja juos po visą organizmą, taip pat ir į gerklę su burna. Dėl šios priežasties dantų valymas nepadės – reikia neutralizuoti organizme vykstantį procesą.
1. Mėtos
Mėtos – gamtinis gaiviklis. Geriausia pakramtyti žalios mėtos lapelį, tada kvapas iš burnos bus gaivesnis. Jei suvalgėte patiekalo su česnaku per šventinius pietus, deserte turėtų būti mėtų lapelių – juk jais dažnai puošia tortus. Arba galima paprašyti mėtų lapelių.
2. Petražolės
Nemalonų kvapą panaikins petražolės. Jos puikiai valo gomurį, taigi maisto likučių, o kartu ir bakterijų, burnoje neliks. Petražolės – natūralus absorbentas. Pakaks kelių šakelių (analogišką poveikį turi krapai). Petražolės sušvelnins ir alkoholio kvapą.
3. Pienas
Pienas ir pieno produktai gelbėja nuo nemalonių kvapų. Tik pieną gerkite prieš valgydami – tada poveikis bus stipresnis. Jei nepavyko, išgerkite stiklinę riebaus pieno arba jogurto iš karto po valgio, kad sumažintumėte sieros koncentraciją organizme.
4. Žalioji arbata
Odontologų teigimu, žalioji arbata dėl didelio kiekio katechinų veikia ne prasčiau, nei burnos skalavimo skystis. Taigi po česnakinių patiekalų gerkite ne kavą, o arbatą – taip daugiau šansų atšviežinti burnos kvapą.
5. Kavos pupelės
Sukramtykite 1–2 kavos pupeles – taip neutralizuosite kvapą. Tokį patį poveikį turi ir kardamono grūdeliai.
6. Garstyčios
Po patiekalo su česnaku suvalgykite šaukštelį aštrių garstyčių arba sukramtykite kelis grūdelius – abiem atvejais iš burnos pakvips maloniau.
7. Obuoliai
Obuoliai – ne tik vitaminų šaltinis, bet ir vaisiai, veiksmingai naikinantys nemalonų kvapą iš burnos. Greičiausi taip yra todėl, kad juose, kaip ir mėtose, yra fenolio smalos (tiesa, mažiau), kuriai sąveikaujant su siera susidaro bekvapės molekulės.