Tai baziniai receptai, galite keisti juos pagal savo skonį: berti mažiau cukraus, naudoti sveikesnius produktus, vietoj gazuoto vandens naudoti negazuotą. Tai gėrimų skonio tikrai nesugadins.
1. Liekninantis agurkų gėrimas
Produktai:
- 1 agurkas
- ryšelis petražolių arba kalendrų lapų
- 1 citrina
- 1 valg. šaukšt. tarkuoto imbiero
- 1 valgomas šaukštas alijošių sulčių
- 1/2 ctiklinės vandens
Gaminimas:
Iš minėtų produktų išspauskite sultis ir gerkite šį gėrimą kasdien prieš miegą. Po mėnesio padarykite savaitės pertrauką. Po to, jei reikia, visą ciklą pradėkite iš naujo.
2. Gaivinantis agurkų ir žaliųjų citrinų gėrimas
Produktai:
- 1 žalioji citrina
- 2 agurkai
- 1 didelis apelsinas
- medaus pagal skonį
- mėtų pagal skonį
- 1 litras gazuoto vandens
Gaminimas:
Vieną agurką susmulkinkite trintuvu, o kitą supjaustykite griežinėliais. Išspauskite apelsino ir citrinos sultis. Dideliame ąsotyje sumaišykite agurkus, sultis ir medų, supilkite gazuotą vandenį ir papuoškite šviežių mėtų lapeliais.
3. Kriaušių ir šalavijų gėrimas
Produktai:
- 10 šviežių šalavijų lapelių
- 1 žalioji citrina
- 250 ml kriaušių sulčių (šviežių arba iš pakelio)
- 250 ml gazuoto vandens
- 1 kriaušė
- ledukų
Gaminimas:
Supjaustykite žaliąją citriną kubeliais ir suberkite juos į ąsotį. Ten pat turi keliauti ir šakute sumaigyti šalavijo lapeliai. Maisto kombaine (arba mediniu plaktuku) susmulkinkite ledukus ir taip pat suberkite į ąsotį. Supilkite kriaušių sultis, gazuotą vandenį ir išmaišykite gautą gėrimą.
4. Vynuogių ir cinamono gėrimas
Produktai:
- 500 ml vynuogių sulčių (šviežių arba iš pakelio)
- 500 ml gazuoto vandens
- 1 stiklinė vandens
- 2 cinamono lazdelės
- 1 anyžiaus žvaigždė
- mėtų lapelių
- ledukų
- cukraus
Gaminimas:
Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį, cinamoną ir pagaminkite sirupą. Virkite ant lėtos ugnies 5-10 min., kol ištirps cukrus. Palikite ataušti. Ąsotyje sumaišykite sultis, sirupą ir gazuotą vandenį. Sudėkite ledukus ir papuoškite mėtomis bei anyžiais.
5. Energinis citrinų gėrimas
Produktai:
- 5 citrinos
- 1 litras gazuoto vandens
- mėtų
- ledukų
Gaminimas:
Išspauskite keturių citrinų sultis, penktąją citriną supjaustykite griežinėliais. Ąsotyje sumaišykite sultis ir gazuotą vandenį. Limonadą patiekite su ledukais ir mėtomis.
6. Pikantiškas indiškas gėrimas
Produktai:
- 4 žaliosios citrinos
- imbiero pagal skonį
- mėtų
- 1 litras gazuoto vandens
- 1/2 stiklinės vandens
- ledo
- cukraus
Gaminimas:
Išspauskite citrinų sultis. Išmaišykite cukrų ½ stiklinės vandens, supilkite į prikaistuvį ir virinkite ant lėtos ugnies, kol cukrus ištirps. Sutarkuokite imbierą ir sukrėskite į sirupą. Kai pasieks virimo temperatūrą, nukelkite prikaistuvį nuo ugnies. Sirupą ataušinkite. Supilkite citrinų sultis, gazuotą vandenį, suberkite ledukus. Gėrimą papuoškite mėtomis ir žaliosios citrinos griežinėliais.
7. Obuolių sidras
Produktai:
- 1 litro obuolių sulčių (šviežių arba iš pakelio)
- mėtų
- 100 ml citrinų sulčių
- 1 citrinos
- ledukų
Gaminimas:
Supjaustykite citriną griežinėliais. Ąsotyje sumaišykite obuolių ir citrinų sultis. Sumeskite citrinų griežinėlius, mėtas ir ledą. Gėrimą galima patiekti su obuolių skiltelėmis.
8. Daržovių gėrimas
Produktai:
- 1 litras gazuoto vandens
- cukraus pagal skonį
- 3 agurkai
- 1 didelė paprika
- 1 žalioji citrina
- 3 citrinos
- mėtų arba peletrūnų lapelių
- ledukų
Gaminimas:
Supjaustykite papriką ir du agurkus, užbarstykite ant jų cukraus ir palikite valandai. Trečią agurką supjaustykite griežinėliais, taip pat ir vieną citriną. Nutarkuokite žaliosios citrinos žievelę ir išspauskite sultis. Taip pat išspauskite dviejų citrinų sultis.
Į ąsotį suberkite mėtų (ar peletrūno) lapelius. Suberkite tarkuotą žaliosios citrinos žievelę ir citrinų griežinėlius, agurkus ir papriką. Supilkite žaliųjų citrinų ir paprastų citrinų sultis bei gazuotą vandenį. Įberkite skaldytų ledukų. Gėrimo stiklines papuoškite citrinų ir agurkų griežinėliais.
9. Ananasų gėrimas
Produktai:
- 1 litras gazuoto vandens
- 1 citrina
- 1 skardinė ananasų savo sultyse
- mėtų
Gaminimas:
Prikaistuvyje užvirkite vandenį. Nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis. Į vandenį suberkite cukrų ir virkite ant lėtos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir nukelkite prikaistuvį nuo ugnies.
Per sietelį supilkite sirupą į ąsotį, taip pat supilkite citrinų ir ananasų sultis.
Supjaustykite ananasus ir suberkite į gėrimą. Palikite aušti kambario temperatūroje, po to laikykite šaldytuve. Prieš patiekdami papuoškite šviežių ananasų griežinėliais.
10. Braškių ir šviežių žolelių gėrimas
Produktai:
- 1/2 citrinos
- 1/2 žaliosios citrinos
- mėtų ir peletrūno
- braškių
- 1 litro gazuoto vandens
- 100 ml vandens
- ledukų
Gaminimas:
Į ąsotį išspauskite žaliųjų citrinų ir citrinų sultis, sumeskite ir žieveles. Braškes perpjaukite per pusę, sumeskite į ąsotį. Taip pat suberkite žoleles. Supilkite karštą vandenį ir palikite gėrimą prisitraukti, kad uogos, vaisiai ir žolelės išskirtų skonį ir aromatą. Išimkite žieveles ir palikite gėrimą aušti. Į ataušusį gėrimą supilkite gazuotą vandenį, suberkite ledukus, ąsotį papuoškite žaliosios citrinos griežinėliais.