1. Po šeštos vakaro vertėtų vengti produktų, kuriuose daug angliavandenių ir riebalų. Reikalas tame, kad naktį organizmas eikvoja kalorijas lygiai taip pat kaip ir dieną, o kadangi nakties metu nevalgome, jis pradeda eikvoti tai, ką sukaupė. Todėl jeigu prieš naktį suvalgysite daug angliavandenių turinčio maisto, sukaupti rezervai nebus eikvojami, nes jis bus ką tik gavęs naują energijos šaltinį.

2. Vakarienė privalo būti lengva ir turėti mažiau kalorijų nei ankstesni valgymai.

Susiję straipsniai

3. Pavalgius vertėtų šiek tiek pavaikštinėti, kad ir po butą, o ne pulti iškart miegoti.

4. Vakarieniauti derėtų likus trims ar keturioms valandoms iki miego. Jeigu po valandos gulsite ir vėl pajautėte alkį, galite išgerti stiklinę kefyro ar neriebaus pieno.

5. Kai renkatės ką valgyti vakarienei, nepamirškite, kad daugelis produktų, pavyzdžiui, raudona mėsa, gali būti virškinami net keturias-šešias valandas. Kitaip tariant, jeigu nepraeis tiek laiko iki miego, netrukus gali sutrikti jūsų virškinimas ir pradėti augti antsvoris.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės